«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε βήμα βήμα και με ηρεμία, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ έχει μπροστά του έναν γρίφο να λύσει, αλλά όπως ξεκαθάρισε χθες δεν βιάζεται καθόλου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με την προσθήκη των Τζέιμς και Πέιν στο ρόστερ τους έχουν πλέον εννέα ξένους, αλλά δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Ελλάδα –όπου μπορούν να παίξουν μέχρι έξι –δικαιούνται δύο αλλαγές στο ρόστερ που δηλώνεται κάθε φορά.

Ο ισπανός τεχνικός δεν έχει την πρεμούρα να κόψει κάποιον, καθώς ο Παναθηναϊκός που έχει υψηλές βλέψεις –οι οποίες φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας –θα διατηρήσει στην παρούσα φάση όλους τους ξένους του.

Αυτό όμως που θέλει ο Πασκουάλ είναι σιγά σιγά να βάλει και στο ελληνικό πρωτάθλημα τους Πέιν (ίσως και περισσότερο για να μπει και λίγο στο πνεύμα των κανονισμών στην Ευρώπη) και Τζέιμς, για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να είναι ακόμα πιο έτοιμοι.

Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες για σχόλιό του στο Instagram σχετικά με τον διαιτητή Σπύρο Γκόντα. Ο ίδιος απάντησε με τον χαρακτηρισμό «αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη» επειδή όπως είπε δεν έχει τιμωρήσει αντίστοιχα τον Ολυμπιακό για τις δηλώσεις κατά των διαιτητών τού κόουτς Σφαιρόπουλου και του Κώστα Παπανικολάου και για την καταγγελία του δημοσιογράφου Σωτήρη Γεωργίου για ξυλοδαρμό του από τον Γιώργο Μπόγρη.

Οι Πράσινοι έφτασαν άνετα στο 16/16 επικρατώντας στο ΟΑΚΑ (παρουσία και του Γιάννη Μπουρούση, που ήρθε από την Κίνα για τους αγώνες της Εθνικής) του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου με 103-70. Με σχεδόν 60% στα τρίποντα (7/10 είχε στο ημίχρονο και συνολικά 13/22) και 21 ασίστ (εκ των οποίων τις 11 πρόλαβε να δώσει ο Καλάθης μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά) ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο με σούπερ Γκάμπριελ (13 π., 7 ριμπ.) και εξαιρετικό και πάλι τον Μήτογλου (11 π., 8 ριμπ.).

n Η κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ χαμογέλασε στην ΑΕΚ, αλλά όχι στον ΠΑΟΚ, με την Ενωση να έχει ελπίδες για να φτάσει ακόμα και στο φάιναλ φορ. Η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την τσεχική Νίμπουρκ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την τουρκική Καρσίγιακα στα πρώτα τους παιχνίδια των 16.