Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν όπως οι άλλες για τον Λευτέρη Μαντζούκα. Μόλις γύρισε από το σχολείο (Γ’ Γυμνασίου) ενημερώθηκε ότι πρέπει να πάει αμέσως στο γήπεδο γιατί θα έπαιζε με τον Προμηθέα Πάτρας στη 16η αγωνιστική της Α1. Ο νεαρός άρπαξε από τα μαλλιά το δώρο του Μάκη Γιατρά και όχι μόνο μπήκε στον αγώνα με τον Πανιώνιο (69-58 οι Πατρινοί με 14 π. και 12 ρ. του Φαγιέ) αλλά πέτυχε και δύο βολές και έτσι σε ηλικία 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία! Ο Γιώργος Παπαγιάννης ως παίκτης του Περιστερίου κόντρα στον Παναθηναϊκό (5/1/2012) παραμένει ο νεότερος (14 ετών, 6 μηνών και 2 ημερών) που έχει αγωνιστεί.

«Το έμαθα μόλις γύρισα από το σχολείο και… ταράχτηκα. Η αγωνία μου ήταν μήπως κάνω λάθος» είπε ο νεαρός μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. Μέλος της πρότυπης ακαδημίας του Προμηθέα Πάτρας (Αρης Σωτηρίου, Δημήτρης Καραΐσκος, Παναγιώτης Γκάτζιος επίσης μεγάλα ταλέντα της) και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ομάδα είχε κληθεί και είχε λάβει μέρος στο Adidas Next Generation Tournament της EuroLeague, όπου ο νεαρός Μαντζούκας είχε εντυπωσιάσει.

Στα άλλα ματς, ο Αρης (Αθηναίου 12 π., 12 ασ.) επέστρεψε στις επιτυχίες (80-69 το Λαύριο) με τον κόσμο του να συγκεντρώνει κουπόνια για οικονομική ενίσχυση των παικτών! Ο Κολοσσός με σερί 22-0 (από το 45-55 στο 23′ σε 67-55) και 25 πόντους του Ντάστιν Γουέαρ νίκησε 86-71 τον Κόροιβο στη Ρόδο. Σήμερα παίζουν Κύμη – ΠΑΟΚ (18.15, ΕΡΤ).