Σε κίνηση διαμαρτυρίας για τον αγωνιστικό «κατήφορο» της Βόλφσμπουργκ αποφάσισαν να προχωρήσουν οι «σκληροπυρηνικοί» οπαδοί της ομάδας, στο σαββατιάτικο (17/2) παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Μπάγερν.

Όπως ανακοίνωσαν, θα εισέλθουν στο βόρειο πέταλο της «Φολκσβάγκεν Αρένα» 19 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα (αναφορά στο 1945, έτος ίδρυσης του συλλόγου), και στη συνέχεια θα καταλάβουν τις συνηθισμένες θέσεις τους, έχοντας όμως την πλάτη γυρισμένη προς τον αγωνιστικό χώρο.

Εννέα χρόνια αφότου κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας της, το 2009, η Βόλφσμπουργκ έχει υποχωρήσει επικίνδυνα στην Bundesliga και πέρυσι χρειάστηκε να δώσει αγώνες μπαράζ με την Αϊντραχτ Μπραουνσβάιγκ για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Αν και τη φετινή σεζόν ξεκίνησε σχετικά καλά, έχει μία νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης, μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από τη 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Η άσχημη πορεία της ομάδας έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον προπονητή Μάρτιν Σμιντ, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» τον Σεπτέμβριο, αλλά οι οπαδοί της ομάδας έχουν επικεντρώσει την κριτική τους στο πρόσωπο του τεχνικού διευθυντή, Ολαφ Ρέμπε, του οποίου η θέση είναι επισφαλής.