Ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως σκέφτονται οι Ελληνες μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, δίνει έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Βεργίνα TV.

Συγκεκριμένα, το 70% των Ελλήνων δεν επιθυμεί καμία χρήση του ονόματος Μακεδονία από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, ενώ το 62% δεν θα δεχόταν μια σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου Μακεδονία ακόμη κι αν το γειτονικό κράτος προχωρούσε σε αλλαγή στο Σύνταγμά του και στις αλυτρωτικές αναφορές στα σχολικά βιβλία και αλλού.

Από την πανελλαδική δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία «Interview» προκύπτει επίσης ότι το 80% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ενώ εννιά στους δέκα διαφωνούν με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο του Συντάγματος βρέθηκαν… 140.000 πολίτες την ώρα που οι διοργανωτές ανακοίνωσαν από μικροφώνου ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν 1,5 εκατομμύριο πολίτες.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης μόλις το 31% των ερωτηθέντων γνωρίζει για την ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων.