Τα... Μαυροπράσινα Παγούρια, μια ομάδα αναρχικών, έκαναν γνωστό με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο ότι επιτίθενται στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της αντισπισιστικής δράσης του.

Επιτέθηκαν συγκεκριμένα σε 1 ιχθυοπωλείο και στο φορτηγό επιχείρησης, σε 1 φορτηγό μεταφοράς ζώων,καθώς και σε 4 κρεοπωλεία και στο αμάξι κυνηγού.
Σε ανάρτησή τους σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου,υποστηρίζουν πως στόχος των πράξεών τους είναι η απόδειξη αλληλεγγύης σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται,από την στιγμή της γέννησής τους, στο βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού.
Όσο για τον λόγο της επίθεσης τους και στο ψαροπωλείο, στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Ο λόγος που επιτεθήκαμε και στο ψαροπωλείο είναι διότι ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην εναντίωση, στην εκμετάλλευση/κακοποίηση/θανάτωση των ζώων ξηράς, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ειδών ζώων, καθώς αναγνωρίζουμε την εγγενή αξία τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από