Τρίτος θάνατος από ιλαρά καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, ενώ οι αρμόδιοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κάνουν λόγο για επιδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρίτο θύμα είναι μία 34χρονη γυναίκα η οποία, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί, νόσησε από ιλαρά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως επιπλοκή παρουσίασε πνευμονία βαριάς μορφής από την οποία και κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις αρχές Οκτωβρίου και επρόκειτο για ένα μωρό 11 μηνών, από την κοινότητα Ρομά, ανεμβολίαστο, το οποίο έπασχε από υποκείμενη δυστροφία, ενώ ο δεύτερος συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου και αφορούσε έναν 17χρονο επίσης Ρομά.

Οι υγειονομικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συστήνουν στους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα έναντι της νόσου. Τα κρούσματα της ιλαράς παρουσιάζουν και στη χώρα μας ανοδική πορεία. Μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 1.463 κρούσματα ιλαράς και τώρα ανέρχονται σε περισσότερα από 1.500.

Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζουν σε πρόσκληση που απέστειλαν, σχετικά με τη διοργάνωση εκδήλωσης, ότι «στην Ευρώπη και στη χώρα μας καταγράφεται μεγάλος

αριθμός περιστατικών ιλαράς ακόμη και μέσα σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας».

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το θεραπευτήριο Μετροπόλιταν, διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Επιδημία Ιλαράς στην Ελλάδα». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στις 8 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.