Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησίÇavuş ακριβώς απέναντι από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) κατασκευάζει ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδαςCumhuriyet.

Μπορεί από την πλευρά της Τουρκίας να επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, τουλάχιστον σε διπλωματικό επίπεδο, εντούτοις στην επίμαχη περιοχή των Ιμίων συνεχίζουν να στήνουν σκηνικό έντασης.

Δεν είναι μόνον οι συνεχόμενες περιπολίες τουρκικών σκαφών. Είναι και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Cumhuriyet», το οποίο δημοσιεύεται και στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Στο ρεπορτάζ, το οποίο συνοδεύεται και με φωτογραφίες, τονίζεται ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τα Ιμια, σε νησάκι εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στήνεται φυλάκιο. Οι εργασίες στην παραλία στο νησάκι Cavus είναι πυρετώδεις προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να κατασκευαστεί ένα παρατηρητήριο που θα ελέγχει την κυκλοφορία αεροσκαφών και πλοίων στην ευρύτερη περιοχή.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο «περιστατικό έντασης στην περιοχή των Ιμίων, μεταξύ τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών πλοίων», το οποίο συνδέει με την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων κοντά στα Ίμια.

Σημειώνει, δε, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής σκάφος της ακτοφυλακής βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το νησί.

Η ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτογραφίες με εκσκαφείς στην παραλίαGümüşlük του Μπόντρουμ κατά τη διάρκεια των εργασιών. Σημειώνει δε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών σκάφος της ακτοφυλακής βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το νησί.