Το πρώτο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο ματς με τα Γιάννινα έγινε αντικείμενο συζήτησης (για μέρες) για το ένα μέτρο οφσάιντ που ήταν ο Πέλκας. Ηταν μια φάση που είχε δει όλη η χώρα εκτός από τον βοηθό. Στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, ο Πέλκας ήταν και πάλι οφσάιντ. Ξανά ένα μέτρο. Καμιά σημαία δεν σηκώθηκε. Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε εύκολα τη θεσσαλική ομάδα με 3-0, αλλά ο «δρόμος» για την επικράτηση του ΠΑΟΚ άνοιξε με γκολ οφσάιντ. Οχι βέβαια ένα μέτρο όπως στις φάσεις που προαναφέραμε, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Σάκχοφ στο δωδέκατο λεπτό της αναμέτρησης δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο πρώτος βοηθός Πετρόπουλος δεν σήκωσε το σημαιάκι για να υποδείξει την παράβαση κι έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, με το γκολ που προαναφέραμε. Ολα είχαν γίνει πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που το γκολ μέτρησε, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά. Αυτός άλλωστε ήταν ο βασικός στόχος του Δικεφάλου του Βορρά, να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και από τη στιγμή που ο Σάκχοφ δεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον σκοπό τους. Φάνηκε άλλωστε και από την εξέλιξη που είχε το ματς.

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας προηγηθεί από νωρίς στο ματς, πίεσε την Λάρισα για να πετύχει και δεύτερο γκολ και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλειδώσουν την κατάκτηση των τριών βαθμών πέντε λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σκόρερ του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων ήταν ο Φερνάντο Βαρέλα. Μάλιστα ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πανηγύρισε αγκαλιά με τον γιο του (ήταν ball boy πίσω από την εστία της Λάρισας) το γκολ που σημείωσε και μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και ο Πέλκας έδωσε την δεύτερη ασίστ στο ματς, βγάζοντας τον Πρίγιοβιτς σε τετ α τετ με τον Μπόζοβιτς. Ο Σέρβος στράικερ του ΠΑΟΚ δεν λάθεψε στο πλασέ του και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 48′. Με τη νίκη του αυτή ο Δικέφαλος του Βορρά επέστρεψε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 49 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη δεύτερη ΑΕΚ και έξι από τον τρίτο της βαθμολογίας Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (72′ Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Πέλκας (78′ Κάνιας), Κάμπος (61′ Μακ), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Λάρισα: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (46′ Μλαντένοβιτς), Γκόικοβιτς, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (83′ Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (65′ Περόνε).