Η επανεμφάνιση (όλο και πιο έντονα) του Γιάννη Αλαφούζου στα δρώμενα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που φούντωσε –εκ νέου –τα σενάρια για ενδεχόμενο επενδυτή που θα πάρει την ΠΑΕ.

Οπως και στο παρελθόν όμως δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και το βασικό είναι να βγει όπως όπως η χρονιά με τον στόχο να είναι –εκτός από την αποφυγή της αφαίρεσης βαθμών –να τερματίσει το πρωτάθλημα αξιοπρεπώς η ομάδα.

Και όμως έγινε και μεταγραφή! Πρόκειται για τον 21χρονο ρώσο στόπερ Μόρις Νουσούεφ, ο οποίος ανήκε μέχρι πρότινος στην ΜΤΚ Βουδαπέστης, ενώ παλαιότερα είχε παίξει και στις Μάριμπορ, Φίτεσε και Γκόριτσα.

Αποκτήθηκε λίγο πριν εκπνεύσει και η προθεσμία για τους ελεύθερους παίκτες (αφού αποδεσμεύτηκε από την ουγγρική ομάδα) και η απόφαση απόκτησής του ήταν του Γιάννη Αλαφούζου, αν και προορίζεται αρχικά για την ομάδα των Κ20 του Παναθηναϊκού και αν κρίνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης ότι αξίζει θα παίξει και στην πρώτη ομάδα.

Το βασικό πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι να μην τιμωρηθεί από την UEFA με έναν χρόνο αποκλεισμό εάν δεν εξοφλήσει τις οφειλές του μέχρι την 1η Μαρτίου.

Αν επιβληθεί αυτή η ποινή το πιθανότερο είναι ότι θα μεταφερθεί για την επόμενη σεζόν, καθώς φέτος το Τριφύλλι δεν προλαβαίνει με τίποτε θέση στην πρώτη πεντάδα. Κάτι τέτοιο θα αποτελεί μεγάλο πλήγμα, ιδιαίτερα και για έναν υποψήφιο επενδυτή.

Γι’ αυτό και αναμένεται ο Γιάννης Αλαφούζος, που είχε δεσμευθεί ότι θα βάλει κάποιο ποσό (κυρίως για χρέη σε Εφορία, Δημόσιο κ.λπ.), να το κάνει και για αποπληρωμές ώστε η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή από χρέη και με το μεγάλο brand name που διαθέτει να προσελκύσει πιθανό επενδυτή.

Ο ισχυρός άνδρας των Πρασίνων, πάντως, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το αν συνομιλεί ή έχει βρει υποψήφιο επενδυτή. Οπως και να ‘χει, το βασικό είναι να κλείσει τα χρέη προς τους παίκτες και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ σε πρώτη φάση.