Η ενιαία γυναικεία ομάδα του χόκεϊ επί πάγου που έχει κατεβάσει η Κορέα δεν έχει ελπίδες να πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Αγώνες που άρχισαν στην Πιονγκτσάνγκ, δεν αποκλείεται όμως να πάρει το… Νομπέλ Ειρήνης!

Η Αμερικανίδα Αντζελα Ρουτζιέρο, πρώην αθλήτρια των ΗΠΑ στο χόκεϊ επί πάγου με συμμετοχή σε τέσσερις Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον μέλος της ΔΟΕ, έκανε επίσημα την πρόταση χθες να δοθεί το Νομπέλ Ειρήνης στην ομάδα της Κορέας για το μήνυμα ειρήνης και ενότητας που περνάει με αυτή την κίνηση να παίξουν μαζί αθλήτριες από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

Η Γερμανία μπορεί να προηγείται ήδη στα μετάλλια με 3 χρυσά (αν και τα περισσότερα στο σύνολο 8 τα έχει η Νορβηγία με 1 χρυσό, 4 ασημένια και 3 χάλκινα), όμως υπάρχουν ήδη κάποια μετάλλια από τα πρώτα που δόθηκαν που είναι ξεχωριστά.

Πρωταγωνιστής

Στην κορυφή της λίστας αυτό το Σαββατοκύριακο το χάλκινο μετάλλιο του Καναδού Μαρκ ΜακΜόρις στο σνόουμπορντ και στο Slopestyle, καθώς επανήλθε σε λιγότερο από ένα χρόνο σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Και μπορεί να μη νίκησε τον δεύτερο νεότερο χρυσό ολυμπιονίκη στην ιστορία (ο Αμερικανός Ρέντμοντ Τζέραρντ σε ηλικία 17 ετών και 227 ημερών έγινε ο πρώτος αθλητής του Μillennium, γεννημένος δηλαδή μετά το 2000 που κατακτά χρυσό μετάλλιο) αλλά τον περασμένο Μάρτιο είχε νικήσει τον θάνατο όταν επιβίωσε από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό (είχε πέσει πάνω σε δέντρο) –εκτός από πολλαπλά κατάγματα, είχε και ρήξη σπλήνα και ζημιά στον πνεύμονα!

«Είμαι τόσο ευγνώμων που έχω ακόμα τη ζωή μου» έγραψε στο Διαδίκτυο, αφού για τον Καναδό, απόλυτα δικαιολογημένα, αυτό είναι το δικό του χρυσό μετάλλιο.

Ολη η Κορέα πάντως πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα με τον Χιογιούν Λιμ να πετυχαίνει ταυτόχρονα και ολυμπιακό ρεκόρ. Ετσι ξεχάστηκε για λίγο ο σεισμός των 4,6 ρίχτερ 260 χιλιόμετρα μακριά από την Πιονγκτσάνγκ που όμως έγινε αισθητός στην πόλη, αλλά και η επίθεση χάκερ που έριξαν για λίγο την ιστοσελίδα της διοργάνωσης –οι Κορεάτες υποπτεύονται Ρώσους οι οποίοι έτσι διαμαρτυρήθηκαν για την αυστηρότητα της ΔΟΕ στο θέμα με τους αθλητές της χώρας τους που αποκλείστηκαν από τους Αγώνες.