Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτεςοι οποίοι αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) και εντοπίστηκαν την Κυριακή σε χαράδρα βάθους περίπου δεκαπέντε μέτρων, κοντά στην κορυφή του βουνού.

Οι δύο άτυχοι ορειβάτες εντοπίστηκαν από τους διασώστες σε απόσταση σχεδόν τριάντα μέτρων, ο ένας από τον άλλον, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πουλτίδης.

Οι άνδρες της ομάδας διάσωσης ανέσυραν τις σορούς τους από τη χαράδρα και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι τις μετέφεραν στο καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου – απ’ όπου είχε ξεκινήσει και η επιχείρηση διάσωσης – όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τους.

Το ζευγάρι, ηλικίας περίπου τριάντα ετών, από την ΠΓΔΜ συμμετείχε μαζί με άλλους, σε εκδρομή στο όρος Βόρας, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής αποκόπηκε από την ομάδα και τα ίχνη του χάθηκαν.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, με τη συνδρομή τοπικών κλιμακίων της πυροσβεστικής από Έδεσσα και Αριδαία και της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, με τέσσερα οχήματα, δεκαέξι άνδρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, το ένα της ΕΜΑΚ, το άλλο του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου. Τις ενέργειες των διασωστών δυσκόλευαν πολύ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονοθύελλα.

Όταν κατάφεραν να τους εντοπίσουν το πρωί της Κυριακής, ήδη δεν έδειχναν σημεία ζωής. Οι σοροί τους μεταφέρονται στο νοσοκομείο Έδεσσας.