Τέσσερις ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions League, του μοναδικού στόχου που της έχει απομείνει για φέτος, η Ρεάλ έβγαλε για ένα ημίχρονο τον καλό της εαυτό και νίκησε άνετα 5-2 τη Σοσιεδάδ στο «Μπερναμπέου», για την 23η αγωνιστική της La Liga.

Ο Λούκας Βάθκεθ άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ (δύο ο Ρονάλντο κι ένα ο Κρόος) και είχαν δύο δοκάρια (Μπενζεμά και Ρονάλντο) ως την ανάπαυλα! Οπως ήταν φυσικό, στο β΄ μέρος «κατέβασαν στροφές», με τον Κριστιάνο πάντως να βρίσκει ακόμη ένα γκολ για το χατ-τρικ.

Οι «μερένγκες» ξεπέρασαν τη Βαλένθια και ανέβηκαν στην τρίτη θέση, παραμένουν όμως πολύ μακριά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, αλλά και στο -10 από τη δεύτερη Ατλέτικο, η οποία νωρίτερα επικράτησε 1-0 της ουραγού Μάλαγα στο «Ροσαλέδα», χάρη σε γκολ του Αντουάν Γκριζμάν, 40 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα. Αμέσως μετά ο Γάλλος αφιέρωσε το γκολ στον 15χρονο ποδοσφαιριστή -και φίλο της Ατλέτικο- «Τσολίτο» Μπαρμπερά, που πριν λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του εν ώρα αγώνα με τη φανέλα της Αλθίρα.

Ο Δημήτρης Σιόβας επέστρεψε μετά από καιρό στη βασική ενδεκάδα της Λεγανές σε αγώνα πρωταθλήματος, αλλά αποδείχθηκε μοιραίος στην αναμέτρηση με την Εϊμπάρ, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτιρνη κάρτα στο 84΄ και οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στις καθυστερήσεις με τον Ραμί και πήραν τη νίκη με 1-0.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 23ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λας Πάλμας 0-0

Βιγιαρεάλ-Αλαβές 1-2

(77΄ Μπάκα – 39΄ Ροντρίγκο Έλι, 71΄ Ιμπάι)

Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

(1΄ Γκριζμάν)

Λεγανές-Εϊμπάρ 0-1

(90+4΄ Ραμί)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 5-2

(1΄ Λούκας Βάθκεθ, 27΄, 37΄, 80΄ Ρονάλντο, 34΄ Κρόος – 74΄ Μπαουτίστα, 83΄ Ιγιαραμέντι)

Σεβίλη-Τζιρόνα 11/2

Μπαρτσελόνα-Χετάφε 11/2

Θέλτα-Εσπανιόλ 11/2

Βαλένθια-Λεβάντε 11/2

Λα Κορούνια-Μπέτις