Επιταχύονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και σε δικαστικό και σε πολιτικό επίπεδο. Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να χειριστεί το θέμα και ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα θα λάβει τις αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί με πιο πιθανό σενάριο τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Επειδή, ωστόσο, στην κυβέρνηση φοβούνται ότι υπάρχει θέμα παραγραφής τότε ενδεχομένως η προανακριτική να συσταθεί για λίγο καιρό και να λάβει την απόφαση να επιστρέψει τη δικογραφία στη Βουλή.

Ωστόσο, αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες υπέβαλαν οι εισαγγελικές αρχές, σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Εισαγγελία Διαφθοράς, που χειρίζεται την έρευνα, αναζητά, παράλληλα, εξωχώριες εταιρείες και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι, λόγω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών, η δικογραφία θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη και γι’ αυτό ελπίζουν να βρεθεί, αν υπάρχει, η γραμμή «μαύρου» χρήματος για να στοιχειωθετηθεί κατηγορία για «ξέπλυμα» που είναι απαράγραπτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από