Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την «άθλια σκευωρία» που στήθηκε με την υπόθεση της Novartis προαναγγέλλει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κοινοτικός επίτροπος τονίζει πως όχι μόνο θα υποβάλει μηνύσεις κατά των «ψευδομαρτύρων με τις κουκούλες» και θα ζητήσει απο τον Αρειο Πάγο να αρθεί το καθεστώς προστασίας τους, αλλά θα θέσει το θέμα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι, για να διασωθούν από τις παρανομίες που διέπραξαν στην εταιρεία τους, τέθηκαν στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοπών» ανέφερε χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι «σύντομα οι «προστάτες» και οι «καθοδηγητές» των «κουκουλουφόρων» θα αποκαλυφθούν».

Παράλληλα έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε όσα του καταλογίζουν οι ανώνυμοι μάρτυρες στην επίμαχη δικογραφία σχετικά με την αγορά μηχανημάτων του μοριακού ελέγχου του αίματος και την υπερπληθώρα εμβολίων για την γρίπη Η1Ν1 επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας (2006-2009). Ειδικότερα ως προς τον μοριακό έλεγχο ανέφερε πως με δική του πρωτοβουλία και σε συνενόηση με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συστήθηκε διακομματική επιτροπή στην Βουλή που έτρεξε τον διεθνή διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο λόγω του μεγάλου κόστους. «Αυτό αποτελεί την πιο απόλυτα ασφαλή μέθοδο» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι δεν είχε επιτρέψει να γίνει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός από το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Υγείας ή να γίνει απευθείας ανάθεση.

Σε ό,τι αφορά την αγορά εμβολίων για τη γρίπη Η1Ν1 ανέφερε ότι ο «κουκουλοφόρος ψεύδεται», διότι «δεν υπήρξε δεύτερη παραγγελία εμβολίων από τη Novartis, όπως ισχυρίζεται στην κατάθεσή του», οι άλλες παρτίδες των εμβολίων ανατέθηκαν σε άλλες μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. «Είναι προφανές ότι υπάρχουν αδυναμίες ακόμα και στην κατασκευή στοιχείων για το στήσιμο αυτής της σκευωρίας» κατέληξε, χαρακτηρίζοντας «παραμύθια για μικρά παιδιά και για ανόητους» τα όσα περιλαμβάνονται στην κατάθεση του ανώνυμου μάρτυρα.

Τι λέει ο Καραμανλής

Μέσω της προσφιλούς μεθόδου, των σχολίων του περιβάλλοντός του, ο Κώστας Καραμανλής έδωσε χθες το δικό του στίγμα για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, στηρίζοντας τις θέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Οπως αναφέρθηκε από τους ίδιους κύκλους, σε σχέση με τον μοριακό έλεγχο του αίματος και την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κοινοτικού επιτρόπου «ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».