Μια Ρωσίδα καλλιτέχνιδα του χορού της κοιλιάς συνελήφθη και θα απελαθεί από την Αίγυπτο αφού κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει ντυμένη πολύ «ελαφρά», όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Εκατερίνα Αντρέεβα ή «Γκαουχάρα», όπως είναι το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, συνελήφθη αυτήν την εβδομάδα με την κατηγορία της «υποκίνησης σε ακολασία».

Η χορεύτρια κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του Καΐρου και θα απελαθεί στη Ρωσία το Σάββατο.

Το βίντεο, όπου διακρίνεται η Αντρέεβα να φοράει ένα κοντό, αραχνοϋφαντο φουστάνι και να χορεύει προκλητικά, τραβήχτηκε σε ένα κλαμπ του Καΐρου και τις τελευταίες ημέρες έγινε viral.

Οι αιγυπτιακές αρχές υποστηρίζουν επίσης ότι η χορεύτρια δεν διαθέτει τα αναγκαία έγγραφα παραμονής και εργασίας στη χώρα. Ο συνήγορός της ωστόσο, ο Μοχάμεντ Σάλεχ, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, τόνισε ότι η Αντρέεβα είναι η μοναδική αλλοδαπή χορεύτρια που διαθέτει τέτοια έγγραφα ώστε να εργάζεται νόμιμα στην Αίγυπτο.

Το 2015, αιγυπτιακό δικαστήριο είχε καταδικάσει σε φυλάκιση ενός έτους μια χορεύτρια που είχε κατηγορηθεί επίσης για «υποκίνηση σε ακολασία» με αφορμή ένα «άσεμνο» βιντεοκλίπ. Η κατηγορία αυτή χρησιμοποιείται συχνά εναντίον ομοφυλόφιλων ή εναντίον χορευτριών που θεωρείται ότι χορεύουν πολύ «προκλητικά».