Eνας αστεροειδής, λέει, θα περάσει αύριο ξυστά από τη Γη, αλλά φαίνεται πως χθες τα ξημερώματα έστειλε τον ιπτάμενο προπομπό του!

Αυτόν ακριβώς τον ρόλο έπαιξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σηκώθηκε σαν αερικό στη συστημένη alley oop πάσα του Κρις Μίντλετον και όπως λένε οι Αμερικανοί σε τέτοιες περιπτώσεις, έκανε πόστερ τον δόλιο τον Τιμ Χαρνταγουέι Τζούνιορ, προσφέροντας στο απανταχού της Γης φιλοθέαμον κοινό ένα σπάνιο θέαμα!

Είναι που είναι το θρυλικό Μadison Square Garden της Νέας Υόρκης το γήπεδο-φετίχ του (μετά τα δυο νικητήρια καλάθια επί των Νικς μέσα σε δέκα τρεις μήνες), χθες η έδρα των Νικς έμελλε να γίνει η σκηνή στην οποία ο μπαγάσας ο Αντετοκούνμπο τόλμησε να βάλει το δικό του highlight στην ίδια σελίδα με τα εκπάγλου καλλονής και γοητευτικής… αγριότητας (sic) καρφώματα του Βινς Κάρτερ και του Λεμπρόν Τζέιμς!

Η στοιχειοθεσία της αντιπαραβολής είναι απαραίτητη…

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2000 στο Σίδνεϊ (ΗΠΑ-Γαλλία), ο «Ηalf-Man, Half-Amazing» Βινς Κάρτερ πήδησε πάνω από τον θεόρατο (2μ.18) μετέπειτα παίκτη του ΠΑΟΚ Φρεντερίκ Βάις και πρόσφερε στην οικουμένη το εφεξής καλούμενο «κάρφωμα του αιώνα» ή «κάρφωμα του θανάτου».

Δώδεκα χρόνια αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου του 2012 στο Μαϊάμι (Χιτ-Μπουλς), ο Ντουέιν Γουέιντ πέταξε με back door την μπάλα στον «King James», που την κάρφωσε με μανία πάνω από τον εμβρόντητο Τζον Λούκας.

Η σειρά του

Η ιστορία συνεχίστηκε χθες τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη με τον έλληνα φόργουορντ των Μπακς να τα… σπάει με το κάρφωμα της χρονιάς! Τα… σκάγια πήραν τον Χαρνταγουέι, αλλά «στ’ αλήθεια δεν είδα ότι υπήρχε παίκτης από κάτω μου» σχολίασε κυνικά ο Αντετοκούνμπο τη στιγμή που ο καθήμενος στο court side Tζον ΜακΕνρό έμενε ενεός και κοίταζε σαν χάνος!

Είναι αυτό που λένε, άλαλα τα χείλη των ασεβών…

Δυστυχώς η μοίρα σημάδεψε για τα καλά τον Αντετοκούνμπο στο συγκεκριμένο ματς (Νικς-Μπακς 89-103), καθώς πάνω στο πόδι του προσγειώθηκε άτσαλα ο φίλος του, Λετονός σέντερ των γηπεδούχων, Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και χάνει όλη την υπόλοιπη σεζόν.