Η ΑΕΚ βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στα ημιτελικά του Κυπέλλου, πετυχαίνοντας μια πρόκριση όχι επί οποιουδήποτε αντιπάλου, αλλά επί του Ολυμπιακού. Οπως είχε κάνει και πέρυσι για τη φάση των 4. Ωστόσο, το στοιχείο που κάνει ακόμα πιο σημαντική την επιτυχία της Ενωσης είναι ότι η νίκη της Τετάρτης ήρθε να διαδεχθεί εκείνη της Κυριακής, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ κατάφερε με αυτά τα δύο διαδοχικά αποτελέσματα να κλείσει τη φετινή σεζόν με απολογισμό τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στατιστικό ιστορικό, μιας και ανάλογη συγκομιδή δεν έχει καταγραφεί ποτέ από τους Κιτρινόμαυρους!

Η Ενωση είχε καταγράψει και στη σεζόν 1996-1997 τρεις νίκες επί των Ερυθρολεύκων, στο εκτός έδρας ματς για το πρωτάθλημα όμως είχε ηττηθεί. Κάτι που δεν συνέβη φέτος, αφού η ΑΕΚ έχασε το απόλυτο νικών στα ντέρμπι με τους Πειραιώτες με την «αναίμακτη» ισοπαλία στο Φάληρο.

Το παραπάνω επίτευγμα της Ενωσης πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και στον Μανόλο Χιμένεθ. Ο ισπανός τεχνικός έχει βάλει τη σφραγίδα του στο καλοδουλεμένο σύνολο που παρουσιάστηκε και το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας με αυτές τις νίκες επί του Ολυμπιακού και μια προσωπική… ρεβάνς για τη βαριά ήττα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 6-0, στην πρώτη θητεία του στους Κιτρινόμαυρους.

Από τη στιγμή της επιστροφής του όμως στην Ενωση έχει καταγράψει τρεις σερί νίκες επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, δύο νίκες για το Κύπελλο, μία ισοπαλία και μία ήττα πέρυσι, που ωστόσο πανηγυρίστηκε σαν νίκη, αφού δεν εμπόδισε την ΑΕΚ να προχωρήσει στον τελικό.