Είναι ξεκάθαρο ότι στα φετινά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κέρδισε δύο φορές τους Ερυθρόλευκους για το πρωτάθλημα και χθες κατάφερε να τους αφήσει και εκτός Κυπέλλου, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 2-1. Παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού με τα γκολ των Χριστοδουλόπουλου και Αραούχο και καταγράφοντας την τρίτη φετινή νίκη της επί του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει πιο επιθετικό πρόσωπο. Κρατώντας καλύτερα την μπάλα και ψάχνοντας ένα γκολ που θα τον έβαζε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Ωστόσο, οι προσπάθειες των Μιραλάς και Ανσαριφάρντ στα πρώτα λεπτά δεν βρήκαν στόχο, με την ΑΕΚ σιγά σιγά να ισορροπεί. Μπορεί ο Χιμένεθ να έχασε νωρίς τον Λόπες, που αποχώρησε λόγω προβλήματος στο 28′, με την αλλαγή διάταξης όμως από 3-5-2 σε 4-2-3-1 κατάφερε να κλείσει τους χώρους στο σύνολο του Πούσε. Που κάθησε χθες στον πάγκο, αφού ο Γκαρσία εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω σκωληκοειδίτιδας.

Γκολ από τις αλλαγές

Στο πρώτο μέρος οι φάσεις δεν ήταν πολλές, με τις δύο ομάδες να προσέχουν πρωτίστως την άμυνά τους. Αφού όποιος έβαζε γκολ θα έπαιρνε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση. Αυτό ήρθε τελικά για την ΑΕΚ στο 57′. Οταν ο Μπακάκης τροφοδότησε τον Χριστοδουλόπουλο και αυτός με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0! Από εκείνο το σημείο, το μομέντουμ γύρισε υπέρ της ΑΕΚ. Η Ενωση απείλησε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό με τους Κονέ και Μασούντ, με τον Προτό να λέει όμως ισάριθμα «όχι» στους Κιτρινόμαυρους. Κάτι, ωστόσο, που δεν κατάφερε να κάνει στο 73′. Ο Αραούχο με μια εντυπωσιακή ενέργεια και ένα τελείωμα αντάξιο της κλάσης του έκανε το 2-0 και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ! Αφού πλέον η ΑΕΚ βρισκόταν με την πρόκριση στα χέρια της.

Ταχτσίδης και… θρίλερ

Ωστόσο το φινάλε ενός αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να είναι τόσο ήρεμο. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν σφυγμό και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, παίζοντας πλέον όλα για όλα, κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι και την πρόκριση! Ο Ταχτσίδης στο 83′ νίκησε με κεφαλιά την άμυνα της ΑΕΚ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 2-1 και το ματς μετατράπηκε σε θρίλερ. Ο Ολυμπιακός έφερε όλο το παιχνίδι στην άμυνα της ΑΕΚ και στο 89′ ο Τζούρτζεβιτς έφτασε μια ανάσα από το να κάνει το 2-2! Η κεφαλιά του όμως εξουδετερώθηκε από τον Μπάρκα, με την ΑΕΚ να κρατά μέχρι τέλους το σκορ πρόκρισης και να πετυχαίνει άλλη μια νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Αφήνοντάς τον έτσι και εκτός της συνέχειας του Κυπέλλου, με τους Κιτρινόμαυρους να συνεχίζουν στα ημιτελικά.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας (89′ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Λόπες (28′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια (66′ Αραούχο).

Ολυμπιακός (Α. Πούσε, 4-2-3-1): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (65′ Οφόε), Ταχτσίδης, Μάριν (69′ Πάρντο), Φορτούνης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (75′ Τζούρτζεβιτς).