Περισσότερα από 20 άτομα- μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην ελληνοαμερικανική ένωση και πέταξαν φειγ φολάν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης ενώ λίγο αργότερα έκαναν «ντου» και στο ελληνοαμερικάνικο εμπορικό επιμελητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι μπήκαν στο κτίριο της ελληνοαμερικανικής ένωσης στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι, και αφού έριξαν φειγ βολάν φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και εν συνεχεία αποχώρησαν.

Σε ανακοινώση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τονίζουν μεταξύ άλλων: «Με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίζουμε να κάνουμε όσα μπορούμε για να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας σε ένα κομμάτι της ισραηλινής κοινωνίας που αντιστέκεται στην εθνικοθρησκευτική λαίλαπα και αγωνίζεται για το δίκαιο και την ειρήνη».

Θα συνεχίσουμε, προσθέτουν, «να «ενοχλούμε» τους υπεύθυνους γι αυτή την εθνοκάθαρση. Δεν περιμένουμε να πετύχουμε πολλά, δεν μπορούμε όμως και να καθόμαστε άπραγοι σε τέτοια αχρειότητα. Κι αυτό είναι ένα ερώτημα που ο καθένας και η καθεμία πρέπει να απαντήσει και για το Παλαιστινιακό: πως μπορείς να παριστάνεις ότι δεν βλέπεις τι γίνεται;»