Ηλεκτρονικό κόμβο στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες θα ενημερώνονται για προσωπικά τους νομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα με ένα κλικ, προτίθεται να δημιουργήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης της διοικητικής του επιτροπής.

Τα ερωτήματα θα απαντώνται από τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΕΕΘ και θα στέλνονται στους ενδιαφερόμενους, ενώ εάν αυτοί συναινούν, θα αναρτώνται στον ιστότοπο, καθώς ενδεχομένως να ενδιαφέρουν κι άλλους χρήστες.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση του ΕΕΘ, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα παίρνει μία έγκυρη, χρήσιμη και επί της ουσίας απάντηση στο ζήτημα που τον απασχολεί, ενώ θα δημιουργηθεί σταδιακά και μία βάση δεδομένων με απαντήσεις, που θα καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των προβλημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες.

 Η δημιουργία του κόμβου ανατέθηκε στην Αναπτυξιακή Εταιρία του ΕΕΘ, που ήδη παρέχει πληροφόρηση στα μέλη του μέσω ραντεβού, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με τη βοήθεια των επιστημονικών συνεργατών, Γιάννη Δόβελου (οικονομολόγου, φοροτεχνικού Α’ τάξης, προέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης) και Γιάννη Σωπασή (τ. γενικού διευθυντή του ΙΚΑ). Η λειτουργία του ιστοτόπου αναμένεται σε διάστημα 1,5 μήνα.

 «Με τον τρόπο αυτό ανοίγουμε την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στα μέλη μας. Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη υπηρεσία και είναι κάτι το πρωτοποριακό για την χώρα μας και τον θεσμό των επιμελητηρίων. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν ακόμη τρόπο με τον οποίο θα πληροφορούμε σωστά και εύκολα τα μέλη μας για τα προβλήματα, συμβάλλοντας στην λύση τους, μέσα στην τόσο δύσκολη εποχή για την αγορά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες», δήλωσε, μετά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

 Στο μεταξύ, στη διάρκεια της συνεδρίασης, η διοικητική επιτροπή του ΕΕΘ αποφάσισε την δημιουργία εννέα θεματικών επιτροπών, στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και θα καταρτίζουν προτάσεις για το ΔΣ, θα οργανώνουν εκδηλώσεις και γενικότερα θα εξετάζουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του επιμελητηρίου, σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης. Οι επιτροπές είναι οι εξής: Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημοσίων Σχέσεων, Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών θεμάτων, Εξωστρέφειας, Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Αγοράς και Ανάπτυξης και Οικονομικών, Προμηθειών και Διαγωνισμών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από