Για βομβαρδισμό σχολείου, αλλά και μονάδας παραγωγής πόσιμου ύδατος στην επαρχία Αφρίν της Συρίας κατηγόρησαν τον τουρκικό στρατό την Τετάρτη Κούρδοι μαχητές.

Η κατάσταση για τους κατοίκους της συριακής πόλης Αφρίν επιδεινώθηκε καθώς έμειναν χωρίς πόσιμο νερό, όταν η κεντρική μονάδα υδροδότησης της πόλης, επλήγη από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti εργαζόμενος στη μονάδα.

«Τα θραύσματα έπληξαν τον εξοπλισμό στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα ο σταθμός υδροδότησης να πάψει να λειτουργεί καθώς δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό το Αφρίν» δήλωσε ο εργαζόμενος της μονάδας υδροδότησης, προσθέτοντας ότι στο χώρο της μονάδας εξερράγησαν πέντε βλήματα, ενώ ένα έκτο βλήμα που έπεσε στην κεντρική δεξαμενή δεν εξερράγη. .

Ο υπάλληλος του σταθμού ανέφερε ότι από τα θραύσματα ενός βλήματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας μερικά τμήματα της επιχειρησιακής διοίκησης στο κεντρικό τμήμα της μονάδας υδροδότησης. Ένας βλήμα έπληξε την μονάδα χλωρίωσης πόσιμου νερού.

Το προσωπικό της μονάδας υδροδότησης δήλωσε στο Ria Novosti, ότι εξαιτίας των προβλημάτων αυτών θα επιδεινωθεί η κατάσταση των κατοίκων και το προσφύγων στο Αφρίν, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν μερικές δεξαμενές στην πόλη οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μπορούν να καλύψουν ένας μέρος των αναγκών της πόλης σε πόσιμο νερό.

Επιπλέον, βομβάρδισαν ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Μαϊντανκί μία ημέρα νωρίτερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα από τα πλήγματα, όπως είπε.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερ να σχολιάσουν σχετικά.