Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί της Πιονγκτσάνγκ μπορεί να μην έχουν αρχίσει ακόμη, αλλά οι διοργανωτές των επόμενων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων μαθαίνουν ήδη τις δυσκολίες της φιλοξενίας ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

Το Τόκιο είναι αυτό που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Αγώνες το 2020 και η οργανωτική επιτροπή έστειλε μια μεγάλη αντιπροσωπεία στη γειτονική της Νότια Κορέα, για να αντλήσει διδάγματα από τους Χειμερινούς Αγώνες που ξεκινούν την Παρασκευή (9/2).

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τόκιο 2020, Μάσα Τακάγια, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει δεσμευτεί να μάθει τι σημαίνει η φιλοξενία των Αγώνων σε πρακτικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι η παρουσία της οργανωτικής επιτροπής της ιαπωνικής πρωτεύουσας ξεπερνά τα 10 άτομα.

«Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όσον αφορά την πραγματοποίηση των προετοιμασιών, αλλά αυτό έγινε με βάση τη θεωρία. Τώρα μπορούμε να μάθουμε πώς θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση σε πρακτικό επίπεδο, πράγμα που θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για τους Αγώνες του Τόκιο», τόνισε ο Τακάγια.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ομάδα του έχει εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα από τον ενθουσιασμό των δεκάδων χιλιάδων εθελοντών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους φιλάθλους που ετοιμάζονται να σπεύσουν στις εγκαταστάσεις για τους Αγώνες.

O Τακάγια αναγνώρισε επίσης πόσο σημαντική είναι μια ισχυρή ιαπωνική παρουσία στην Πιονγκτσάνγκ, αφού θα επηρεάσει σε μεγάο βαθμό όσους παρακολουθήσουν τους Χειμερινούς από την τηλεόραση του σπιτιού τους.

Η Ιαπωνία ελπίζει σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην Πιονγκτσάνγκ, κάτι που θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την διοργάνωση των Αγώνων στο Τόκιο και θα συμβάλει στο μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φίλων του αθλητισμού.