Εντολές να εμποδιστεί το Ισραήλ να κατασκευάσει ένα συνοριακό τείχος σε λιβανέζικο έδαφος έδωσε το Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο του Λιβάνου εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με αφορμή τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

«Αυτό το τείχος, αν κατασκευαστεί, θα θεωρηθεί επίθεση στο έδαφος του Λιβάνου» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίασή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Στη συνάντηση αυτή μετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του στρατού και της κυβέρνησης.

«Το Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο έδωσε τις οδηγίες του για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης, για να εμποδιστεί το Ισραήλ να χτίσει (το τείχος) σε λιβανέζικο έδαφος», πρόσθεσε.

Η ηγεσία του Λιβάνου κατηγορεί το Ισραήλ ότι απειλεί τη σταθερότητα στη μεθόριο. Η διαμάχη για το τείχος και το σχέδιο του Λιβάνου να εκμεταλλευτεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε διαφιλονικούμενα ύδατα έχουν επιτείνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το τείχος, αλλά και το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, βρίσκονται σε εδάφη που του ανήκουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από