Ο αυθορμητισμός του προέδρου τους, Μάτζικ Τζόνσον και η εκτίμηση που τρέφει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στοίχισαν στους Λος Άντζελες Λέικερς… 50.000 δολάρια. Ο «ζωντανός θρύλος» των «Λιμνανθρώπων» είχε εκφραστεί με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Έλληνα διεθνή παίκτη των Μπακς, σε δηλώσεις του στο ESPN, στις 30 Ιανουαρίου, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως εκείνος και ο “Greek Freak” μοιάζουν στην αντίληψη του παιχνιδιού, το μπασκετικό IQ και τη δημιουργία! Αυτό που δεν έλαβε υπ’ όψη, όμως ο Μάτζικ Τζόνσον, όταν έσταζε… μέλι για τον σούπερ σταρ του Μιλγουόκι ήταν ο κανονισμός του ΝΒΑ που αφορά στην «προσέλκυση παίκτη», ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο. Το ΝΒΑ θεώρησε, λοιπόν πως οι σχετικές δηλώσεις του Τζόνσον θα μπορούσαν να επηρεάσουν μια μελλοντική απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ως προς τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και τιμώρησε με πρόστιμο την ομάδα του Λος Άντζελες.

Συγκεκριμένα, ο 58χρονος Hall of Famer είχε απαντήσει μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου του ESPN «αν βλέπει ομοιότητες στο παιχνίδι του “Greek Freak” με το δικό του, καθώς και οι δύο διακρίνονται για τον έλεγχο της μπάλα, παρά το μέγεθος τους»: «Σίγουρα. Η δεξιότητα του στο χειρισμό της μπάλας και τη δημιουργία είναι άψογες. Δεν θα μπορούσα να κάνω αυτά που κάνει ο Giannis. Ωστόσο, στην αντίληψη του στο παιχνίδι, το μπασκετικό IQ και τη δημιουργία μοιάζουμε».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μάτζικ Τζόνσον είχε εκφράσει την άποψη πως ο Αντετοκούνμπο είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος παίκτης του NBA και ότι κάποια ημέρα θα οδηγήσει το Μιλγουόκι στο πρωτάθλημα.