Με δανεικό χρόνο παραμένει στην Τσέλσι ο Αντόνιο Κόντε μετά τη νέα βαριά ήττα της ομάδας του από τη Γουότφορντ με 4-1. Τα γραφεία στοιχημάτων σταμάτησαν να δέχονται πονταρίσματα για την παραμονή του ιταλού προπονητή στο Στάμφορντ Μπριτζ και μέχρι χθες θεωρούσαν βέβαιη την ανακοίνωση του συλλόγου για την απόλυσή του.

Προς το παρόν οι εκτιμήσεις τους πέφτουν έξω. Σύμφωνα με ιταλικές πηγές, η άρνηση του Λουίς Ενρίκε να αντικαταστήσει τον Κόντε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή φρέναραν τις εξελίξεις.

Πιθανόν ο Ισπανός να μη θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα, στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τσέλσι έχει νικήσει μόλις δύο φορές στα τελευταία 10 παιχνίδια της, ενώ είναι η πρώτη φορά από το 1995 που γνωρίζει δύο διαδοχικές ήττες με πάνω από τρία γκολ.

Παρ’ όλα αυτά το ποσοστό νικών του Κόντε στην Τσέλσι παραμένει στο 70,3%, που είναι το καλύτερο –με αυτό του Γκουαρντιόλα –στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας υπερασπίζονται πάντως τη δουλειά του Κόντε και αναλαμβάνουν την ευθύνη των τελευταίων άσχημων αποτελεσμάτων.

Η κούραση θεωρείται ένας από τους βασικούς λόγους της αγωνιστικής κατάρρευσης της Τσέλσι. Πέρυσι τέτοια εποχή οι Μπλε είχαν δώσει 29 αγώνες και φέτος έχουν φτάσει ήδη τους 41.

Χειμερινή διακοπή

Ο Κόντε αρνείται ωστόσο να επικαλεστεί το φορτωμένο πρόγραμμα και την κούραση. «Κούραση, τραυματισμοί… δεν είναι για μένα αυτός ο τρόπος που θα αντιμετωπίσω την κατάσταση, δεν λύνω έτσι το πρόβλημα. Τα προβλήματα λύνονται με τη δουλειά», είπε και έδωσε τριήμερο ρεπό στους παίκτες!

Ο γρίφος της παραμονής του Κόντε στην Τσέλσι έχει εκτοπίσει από τα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας στο Νησί μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που αν πάρει σάρκα και οστά θα πρόκειται για ιστορική απόφαση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Πρέμιερ Λιγκ σχεδιάζει τη θέσπιση χειμερινής διακοπής του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες τον μήνα Ιανουάριο και την εναρμόνιση του καλανταριού με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ετσι δεν θα επηρεαστεί η παράδοση που θέλει τη διεξαγωγή αγώνων την εορταστική περίοδο.

Σχετικά έχουν ενημερωθεί οι υποψήφιοι για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που αφορά την τριετία 2019-2022.

Για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο της Πρέμιερ Λιγκ θα πρέπει να βρεθεί χώρος στο καλαντάρι. Ετσι, σχεδιάζεται η κατάργηση των επαναληπτικών αγώνων στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου, όπως και των διπλών ημιτελικών στο Λιγκ Καπ.