Την επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την έξαρση του εθνικισμού τόσο από τον κ. Ερντογάν όσο και από τους Κεμαλιστές κατήγγειλε ο Ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Στρασβούργο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία και την κατάσταση στο Αφρίν, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Μογκερίνι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, «η κατάσταση στην Τουρκία είναι απολύτως ανησυχητική. Όποιος ασκεί κριτική στον Ερντογάν βαφτίζεται εχθρός του έθνους».

Ο Ευρωβουλευτής, καταδίκασε τις επιθέσεις στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σχετικά με την παροχή ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς, σημειώνοντας πως «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

Τέλος, αναφερόμενος στην Τουρκική επίθεση στη Συρία και στην πόλη Αφρίν, υπογράμμισε πως με «την ανοχή της διεθνούς κοινότητας εισβάλλει στη Συρία, χτυπώντας τους Κούρδους», πολεμώντας αυτούς που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος, οδηγώντας παράλληλα «σε μία νέα ανθρωπιστική κρίση».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Ανδρουλάκη:

Η κατάσταση στην Τουρκία είναι απολύτως ανησυχητική. Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη δίωξη πολιτικών, δικαστών, δημοσιογράφων,  αλλά και απλών πολιτών.

Παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να διευρύνει την εξουσία του. Όποιος του ασκεί κριτική βαφτίζεται εχθρός του έθνους. Διαμορφώνει μία ακραία εθνικιστική συμμαχία αμφισβητώντας ακόμα και τη συνθήκη της Λοζάνης.

Το τελευταίο διάστημα Ισλαμιστές και Κεμαλιστές συναγωνίζονται για το ποιος θα έχει την πιο επιθετική ρητορεία έναντι γειτονικών κρατών.Επιτίθεται στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, σχετικά με την παροχή ασύλου σε Τούρκους πολίτες, γιατί προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια στο πως λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Τέλος, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας εισβάλλει στη Συρία, χτυπώντας τους Κούρδους.

Επί της ουσίας στο Αφρίν πολεμά αυτούς που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά από 7 χρόνια αιματηρού εμφυλίου και ενώ η σύγκρουση είχε αρχίσει να αποκλιμακώνεται η συγκεκριμένη τουρκική εισβολή οδηγεί σε μία νέα ανθρωπιστική κρίση.

Οφείλουμε σήμερα να καταδικάσουμε αυτή τη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από