Στη δημοσίευση μιας νέας λίστας «με ηγετικά στελέχη τρομοκρατικών οργανώσεων που καταζητούνται διεθνώς» προχώρησαν την Τρίτη οι ιρακινές αρχές. Στην κορυφή της νέας λίστας, βρίσκεται το όνομα του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και πέντε υπηκόων αραβικών χωρών.

Την Κυριακή, η Βαγδάτη είχε δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα 60 προσώπων που κατηγορούνται ότι είναι μέλη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα ή του κόμματος Μπαάθ του Σαντάμ Χουσέιν. Σε εκείνον τον κατάλογο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, συμπεριλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, το όνομα της κόρης του Σαντάμ Χουσέιν, Ραγκάντ, η οποία διαμένει στην Ιορδανία.

Στον κατάλογο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους εμφανίζεται με το πραγματικό του όνομα Ιμπραήμ Άουαντ Ιμπραήμ Άλι αλ Μπάντρι αλ Σαμαράι, γεννηθείς το 1971. Επίσης, στη λίστα συμπεριλαμβάνεται το όνομα του υπαρχηγού, Άμπντελ Ράχμαν αλ Καντούλι, γνωστού με το όνομα Άμπου Αλάα αλ Αφάρι, γεννηθείς το 1959 με καταγωγή από τη Μοσούλη, αλλά και επτά Ιρακινών πολιτών από διάφορες πόλεις της χώρας (όπως τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, τη Σουλεϊμανίγια, το Κιρκούκ…).

Μεταξύ των ξένων μαχητών, βρίσκονται δύο Σαουδάραβες, ένας Ιορδανός, ένας Υεμενίτης και ένας υπήκοος Κατάρ, που είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της Αλ Κάιντα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών χρηματοδοτούν αυτές τις οργανώσεις.

Τα πρόσωπα αυτά «είναι πιο επικίνδυνα σε σχέση με εκείνα που είχαν ενταχθεί στον πρώτο κατάλογο, ο οποίος δημοσιεύτηκε την Κυριακή, και καταζητούνται διεθνώς, ενώ οι άλλοι καταζητούνται από την ιρακινή δικαιοσύνη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από