Ηταν αναμφίβολα το πρόσωπο του ντέρμπι. Ο άνθρωπος που κλήθηκε να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει την ΑΕΚ να ανατρέψει μια κατάσταση που θα μπορούσε να την βγάλει οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Και το κατάφερε, με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο. Ο Γιώργος Γιακουμάκης, περί ου ο λόγος, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στην ανατροπή της ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης επί του Ολυμπιακού, έχοντας συμμετοχή στο πρώτο γκολ της Ενωσης και σκοράροντας στις καθυστερήσεις το τέρμα της νίκης. Που έβαλε τους Κιτρινόμαυρους για τα καλά σε ράγες τίτλου.

Αυτή ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του 23χρονου κρητικού επιθετικού, μέχρι την επόμενη. Ο Γιακουμάκης βρέθηκε στο επίκεντρο των πανηγυρισμών που ακολούθησαν κατά την άφιξη της αποστολής στο ξενοδοχείο, βιώνοντας στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσει. Ο,τι κι αν ακολουθήσει και όσο δύσκολα και αν εξελιχθούν τα πράγματα στην πορεία για τον ίδιο.

Αλλωστε, έτσι έμαθε από μικρός. Αφήνοντας πίσω τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί και τον κράτησε περίπου 8 μήνες εκτός γηπέδων, όταν ακόμα αγωνιζόταν στον Πλατανιά. Ενώ έκανε το ίδιο και φέτος, όταν το ξεκίνημα της χρονιάς τον βρήκε να μένει στα «pits» για περίπου τρεις μήνες. Εχοντας υποστεί μια βαριάς μορφής θλάση και κάνοντας και ένα χειρουργείο, όταν ετοιμαζόταν να επιστρέψει (σκωληκοειδίτιδα).

Πίστη

Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Ο Χιμένεθ και οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν σταμάτησαν να πιστεύουν σε αυτόν και σιγά σιγά ο νεαρός φορ άρχισε να βρίσκει θέση στις αποστολές και να καταγράφει κάποιες διάσπαρτες συμμετοχές. Για να φτάσουμε το βράδυ της Κυριακής, στη νύχτα της ζωής του. Οταν με το δικό του γκολ η Ενωση έφυγε με τη νίκη από το Καραϊσκάκης, με τον Γιακουμάκη να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του, τον κόσμο να τον σηκώνει στους ώμους έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας και τον ίδιο να τονίζει πως απλά έκανε τη δουλειά του. Κρατώντας όπως πάντα χαμηλούς τόνους και στοχεύοντας στο να «μιλά» μόνο μέσα από το γήπεδο, μόνο με τα γκολ του. Οπως έκανε πάντα.

Ο Μάρκο Λιβάγια δεν ξεκίνησε στο ντέρμπι του Φαλήρου την Κυριακή, καθώς λίγο πριν την έναρξη του ματς αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Ωστόσο στην εξέλιξη του αγώνα συζήτησε με τον Μανόλο Χιμένεθ και αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί για ένα διάστημα. Κάτι, που όπως αποδείχθηκε, κόστισε στον κροάτη φορ, ο οποίος αποχώρησε από το Καραϊσκάκης με έντονους πόνους στη δεξιά ποδοκνημική.

Ο Λιβάγια δεν προπονήθηκε μάλιστα, χθες, ακολουθώντας πρόγραμμα θεραπείας και πλέον κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολος για την αυριανή ρεβάνς για το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ. Με το σενάριο της απουσίας του από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό να συγκεντρώνει από χθες σημαντικές πιθανότητες και τον Μανόλο Χιμένεθ να πονοκεφαλιάζει για τον τρόπο που θα καλυφθεί το κενό του πιο αξιόπιστου επιθετικού του.

Αντίθετα με την περίπτωση του Λιβάγια, θετικά ήταν τα μηνύματα της χθεσινής προπόνησης για τον Ούρος Τσόσιτς, που έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος.