Σε υψηλούς τόνους και με φόντο την επίμαχη δικογραφία για την υπόθεση Novartis συνεδριάζει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας με την κατάθεση του πρώην υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πρότειναν στον πρόεδρο της επιτροπής μόλις η δικογραφία φτάσει στην βουλή να διανεμηθεί πρώτα στα μέλη της επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι η συσταθείσα εξεταστική επιτροπή είναι απολύτως αρμόδια για να διερευνήσει την δικογραφία. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συσταθεί προανακριτική επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και της ΔΗΣΥ.

«Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, πριν κατατεθεί ο φάκελος στη Βουλή δύο υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν το περιεχόμενό του και έσπευσαν να μιλήσουν για σκάνδαλο. Πρόκειται για κακοστημένη σκευωρία», υποστήριξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ ο Γιώργος Γεωργαντάς επεσήμανε ότι βουλευτές της κυβέρνησης γνωρίζουν το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Όσον αφορά την κατάθεση του Αδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με την κατηγορία των 23 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του, ο Α. Γεωργιάδης έκανε λόγω για στημένη σκευωρία εκ μέρους του Παύλου Πολάκη καταθέτοντας την επιτροπή τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από το 2013, κι επίσης μια πραγματογνωμοσύνη από ένα ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Π. Πολάκης στο οποίο διαπιστώνονται συρραφές. Επίσης υποστήριξε ότι επι των ημερών του το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε τις χαμηλότερες δαπάνες.