Στη διεξαγωγή συλλαλητηρίου κατά των πλειστηριασμών προχωρά το ΠΑΜΕ στις 21 του μήνα στην Ομόνοια, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και τραπεζών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια «να δυναμώσουμε την πάλη και να μπούμε εμπόδιο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των αρπακτικών τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να βγάλουν στο σφυρί και να αρπάξουν το βιός και τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

«Για να «τσεπώσουν» ζεστό χρήμα, πετώντας μας στο δρόμο. Να μην το επιτρέψουμε» συμπληρώνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ, δίνοντας ραντεβού με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους για τις 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Ξανά στα ειρηνοδικεία η ΛΑΕ

Παράλληλα, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 3 μ.μ., η «Λαϊκή Ενότητα» θα δώσει το «παρών» στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (οδ. Λουκάρεως 14) και στα συμβολαιογραφικά γραφεία που πραγματοποιούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

«Με «όπλο» τον νέο πολυνόμο – «έκτρωμα», που ψηφίστηκε την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τις «υπογραφές» Τσίπρα – Καμμένου και των συναρμόδιων υπουργών και την πολιτικά ένοχη στήριξη των Κ. Μητσοτάκη, Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκη και Β. Λεβέντη, ξεκινά -μετά τη λήξη της αναστολής της παρουσίας των συμβολαιογράφων Αττικής, στα Ειρηνοδικεία- η επιχείρηση της «ολικής οικονομικής εξόντωσης» του λαού με την υφαρπαγή λαϊκών κατοικιών και λαϊκών περιουσιών, ακόμη και για χρέη προς το δημόσιο λίγο μεγαλύτερα των 500 ευρώ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Επιπλέον, η ΛΑΕ συμπληρώνει ότι από τις 21 Φεβρουαρίου οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται, βάσει του νέου νόμου, μόνο ηλεκτρονικά. «Αυτό σημαίνει ότι θα υφαρπάζεται ό,τι απέμεινε στην πλειονότητα των νοικοκυριών της χώρας μόνο με ένα «κλικ»» προσθέτει στην ανακοίνωσή της.

«Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών μπροστά στις νέες, άκρως επώδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό, συνεχίζει τον αγώνα κατά της υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών με ακόμη μεγαλύτερη ένταση» υπογραμμίζει η ανακοίνωση της «Λαϊκής Ενότητας».