Οι συντηρητικοί της Αγγελα Μέρκελ (CDU/CSU) και οι υποψήφιοι κυβερνητικοί εταίροι τους σοσιαλδημοκράτες (SPD) ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες τους για την Ευρώπη, επιτυγχάνοντας συμφωνία για την αύξηση των επενδύσεων και το τέλος της λιτότητας στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς.

«Σήμερα ολοκληρώσαμε τις συνομιλίες μας στο πεδίο της Ευρώπης», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ηγέτης του SPD διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει «περισσότερες επενδύσεις, επενδυτικό προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη και ένα τέλος για την αναγκαστική λιτότητα!».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι τρεις υποψήφιοι εταίροι τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης εταιρειών όπως οι GOOGLE APPLE, FACEBOOK και AMAZON στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μιλώντας στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, είχε δηλώσει«αν αναλογισθεί κανείς τα κλίμα το οποίο επικράτησε την Κυριακή και έπειτα από όσα διαπραγματευτήκαμε, εάν το θέλουν όλοι είναι δυνατή η συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό σήμερα».

«Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές οι διαπραγματεύσεις απέδειξαν ότι υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Παράδειγμα καλού συμβιβασμού αποτελεί η συμφωνία για το θέμα “Κατοικία και Ενοίκια” και σαν αυτό υπάρχουν αρκετά. Κατά βάσιν επαρκεί για τον συνασπισμό η ήδη επιτευχθείσα πρόοδος, είναι όμως ακόμα αναγκαίο να συζητήσουμε για τα θέματα της υγείας και τα εργασιακά», τόνισε.