Η Νάπολι πέρασε εύκολα και από Μπενεβέντο νικώντας την τοπική ομάδα με 2-0 και παραμένει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος με ένα βαθμό διαφορά από τη δεύτερη Γιουβέντους. Τα γκολ για τη Νάπολι σημείωσαν οι Μέρτενς και Χάμσικ.

Στο μεταξύ, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Μαουρίτσιο Σάρι έχουν θορυβήσει τον πρόεδρο της Νάπολι Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ο οποίος φρόντισε να κλείσει ραντεβού με τον 59χρονο τεχνικό: «Θα συναντηθούμε στις 9 Φεβρουαρίου. Φυσικά αν θελήσει να φύγει δεν μπορώ να τον αναγκάσω να μείνει», είπε ο πρόεδρος της Νάπολι.

Ιγκουαΐν… μαινόμενος

Η Γιουβέντους είχε κέφια και με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να σημειώνει χατ-τρικ συνέτριψε στο Τορίνο την Σασουόλο με 7-0. «Πάντα προσπαθώ να βελτιώνονται. Ως αθλητής χρειάζεται να είσαι σεμνός να προσπαθείς να μαθαίνεις και να ξέρεις πως πάντα πρέπει να κάνεις αυτοκριτική», σχολίασε ο αργεντινός επιθετικός.

Νέο σοκ για την Ιντερ καθώς έμεινε χωρίς νίκη για όγδοο παιχνίδι. Αυτή τη φορά η Κροτόνε με προπονητή τον Βάλτερ Ζέγκα, ο οποίος κάθησε για αρκετά χρόνια κάτω από την εστία της Ιντερ, πήρε 1-1 στο Σαν Σίρο.

«Υπάρχει ανησυχία, καθώς δεν βλέπουμε βελτίωση παρά τις αλλαγές που έγιναν», παραδέχτηκε ο τεχνικός της Ιντερ Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Το σερί των τριών συνεχόμενων νικών της Μίλαν σταμάτησε στο Φρίουλι του Ούντινε. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο προηγήθηκε με τον Σούσο (9′), έμεινε με δέκα παίκτες (αποβολή Καλάμπρια στο 68′) και δέχτηκε την ισοφάριση από την Ουντινέζε με αυτογκόλ του Ντοναρούμα (76′).

«Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας παρά το γεγονός ότι τελικά δεν νικήσαμε» είπε ο Γκατούζο.

Αλλα αποτελέσματα: Βερόνα – Ρόμα 0-1, Αταλάντα – Κιέβο 1-0, Κάλιαρι – Σπαλ 2-0, Μπολόνια – Φιορεντίνα 1-2, Σαμπντόρια – Τορίνο 1-1.

Βαθμολογία (23 αγ.): Νάπολι 60, Γιουβέντους 59, Λάτσιο (22 αγ.) 46, Ιντερ 45, Ρόμα 44.