Λένε πως τα φαντάσματα βγαίνουν μετά τα μεσάνυχτα και αυτό ισχύει και για τον Εϊντριαν Πέιν, που ωστόσο δεν είναι ξωτικό, αλλά παίκτης με σάρκα και οστά! Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής λοιπόν, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανάρτησε στο Instagram τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον 27χρονο αμερικανό σέντερ/φόργουορντ, που ωστόσο δεν του έφερε τύχη: 16 ώρες αργότερα ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΚΑΕ έλαβε την απανταχούσα από την Ευρωλίγκα, που τον τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από κάθε γήπεδο στο οποίο διεξάγονται αγώνες της διοργάνωσης. Ο λόγος; «Οι δημόσιες δηλώσεις του (σ.σ. κατά των φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε) οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των συλλόγων και είναι επιζήμιες για το άθλημα».

Δυναμικός παίκτης

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η Ευρωλίγκα βάζει σε καραντίνα τον κ. Γιαννακόπουλο ως μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού ή και ως φίλαθλο της ομάδας, ιδιότητα πάνω στην οποία είχε «πατήσει» όταν τιμωρήθηκε με την ίδια ποινή εντός των τειχών. Την ίδια στιγμή ο Εϊντριαν Πέιν αναμένεται στην Αθήνα για να ενισχύσει τη frontline του Παναθηναϊκού.

Ο Πέιν προσδιορίζεται ως τεσσαροπεντάρι. Διαθέτει καλό σουτ, ευκινησία, δυναμισμό και αθλητικά προσόντα, ενώ μπορεί να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι με alley-oop. Πριν από λίγες μέρες ο Πέιν «κόπηκε» από το Ορλάντο, λόγω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει και τον φέρνει αναμεμειγμένο σε μια υπόθεση βιασμού, μαζί με έναν συμπαίκτη του από την κολεγιακή ομάδα του Μίσιγκαν Στέιτ. Σε 107 αγώνες της μέχρι τώρα καριέρας του στο ΝΒΑ ο νεόκοπος παίκτης του Παναθηναϊκού είχε μέσο όρο 4 πόντους και 2,9 ριμπάουντ σε 13 λεπτά συμμετοχής.

}Απειλή αποχώρησης

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα, αλλά και το ενδεχόμενο της δικής του φυγής προανήγγειλε χθες το βράδυ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Την τελευταία ευκαιρία της πρόκρισής τους στην επόμενη φάση του Basketball Champions League παίζουν απόψε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τη γερμανική Μπαϊρόιτ (19.30) και ο ΠΑΟΚ στη Ρίγα με τη Βέντσπιλς (21.30). Ο Δικέφαλος του Βορρά μένει ζωντανός με νίκη, ενώ η Ενωση, παρόντος του αρχηγού της Ντούσαν Σάκοτα, και το +8, ενώ παράλληλα περιμένει ήττες της Βενέτσια από την Εστουντιάντες και της Μπάνβιτ από τη Στρασμπούρ.