Σκληρές απαντήσεις στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την δικογραφία για την υπόθεση της Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή τη Δευτέρα και περιλαμβάνει τα ονόματά τους, έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ανέφερε πως: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

Απαντήσεις στα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, περί εμπλοκής του στην υπόθεση Novartis έδωσε μετά τις 8 το βράδυ και ο Γ. Στουρνάρας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν διοικητής της ΤτΕ αναφέρεται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για να εξετάσει πιθανά αδικήματα απιστίας και παθητικής δωροδοκίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο Υπουργός Οικονομικών.

Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της».

Βενιζέλος

Σειρά στις απαντήσεις για την υπόθεση της Novartis, η δικογραφία της οποίας πήγε στη Βουλή για 10 πολιτικά πρόσωπα, πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και βουλευτής της ΔΗΣΥέκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας. Τώρα βλέπω να αναφέρουν και το όνομα μου στην «υπόθεση Novartis» κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο, μάλλον από συνήθεια. Επειδή μόνος μου γνώμονας ήταν και είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον,δεν θα αφήσω αναπάντητη τη βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου ναδιαμορφωθεί ένα σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού.