Η χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες γεννά ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, με πολύ κόσμο να περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση. Γνωρίζει άραγε ο δεύτερος βοηθός του αγώνα Μανώλης Καλφάκης τι σημαίνει οφσάιντ και για ποιον (βασικό) λόγο κρατά στα χέρια του σημαία; Αν κρίνει κάποιος από την απόφασή του να μην υποδείξει οφσάιντ τον Δημήτρη Πέλκα, στο γκολ που πέτυχε ο νεαρός μέσος στο ένατο λεπτό, μάλλον δεν πρέπει να ξέρει. Πολλά μπορεί να πει κάποιος για το τεράστιο λάθος του βοηθού, αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι πως ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε στα Γιάννινα με γκολ οφσάιντ ένα μέτρο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τη νίκη με 3-1 και τους τρεις βαθμούς στους Ζωσιμάδες, με την απόφαση που προαναφέραμε να παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο Καλφάκης δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Πέλκα σε μια εύκολη φάση και από τη στιγμή που το γκολ μέτρησε, όλα είχαν γίνει πιο εύκολα για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο βοηθός κράτησε χαμηλά τη σημαία, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα στους Ζωσιμάδες, μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κενά στην άμυνα

Το προβάδισμα που πήρε ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Πέλκα άλλαξε από νωρίς τις ισορροπίες του ματς και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα τεράστια προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Η τριάδα στα μετόπισθεν του ΠΑΣ έπαιξε ψηλά σε αρκετές περιπτώσεις κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγάλουν οι φιλοξενούμενοι τις φάσεις που ήθελαν στην εστία του Βελλίδη. Σε δύο από αυτές ο Πρίγιοβιτς κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (39′ και 45’+) με τον ΠΑΟΚ να «κλειδώνει» επί της ουσίας τους τρεις βαθμούς της νίκης από το πρώτο ημίχρονο.

Το τέμπο του δεύτερου μέρους ήταν αναμενόμενο, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει επί της ουσίας συντήρηση δυνάμεων. Ο ΠΑΣ κατάφερε απλά να μειώσει σε 3-1 με τον Κόντε, αλλά ήταν εμφανές πως η ομάδα των Ιωαννίνων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

«Ντου» με επεισόδια

Πριν από την έναρξη του αγώνα στους Ζωσιμάδες σημειώθηκαν επεισόδια από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες φθορές εντός κι εκτός γηπέδου και χρειάστηκε να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις όταν η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη. Θα πρέπει πάντως να τονιστεί πως οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στις κερκίδες κάνοντας «ντου», χωρίς να τους εμποδίσει κανείς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος (69′ Τσικάρσκι), Μπέριος, Μιχαήλ, Λίλα (16′ Μανθάτης), Βιντάλ (46′ Σολτάνι), Καρανίκας, Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Κόντε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Σάκχοφ, Πέλκας (86′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (65′ Αζεβέδο), Μακ (79′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.