Το παιχνίδι στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και της Ξάνθης ήταν ντέρμπι. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν στην ίδια θέση στον βαθμολογικό πίνακα, με το ματς να έχει έτσι πολύ μεγάλη σημασία για τη μάχη της 5ης θέσης. Ωστόσο, το αποτέλεσμά του δεν μπόρεσε να αλλάξει τις ισορροπίες αφού Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 και συνεχίζουν χέρι χέρι στη βαθμολογία.

Για να έρθει όμως αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκαν οι εντυπωσιακές και καθοριστικές επεμβάσεις του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να λέει όχι στις προσπάθειες των Αρκάδων δίνοντας στο φινάλε στην ομάδα του τον βαθμό. Που μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία στο φινάλε της χρονιάς.

Δύο γκολ σε ένα λεπτό

Το παιχνίδι είχε στην αρχή έναν μάλλον υποτονικό ρυθμό, με τον Αστέρα να κυκλοφορεί κάπως καλύτερα την μπάλα, όμως όχι κάτι περισσότερο. Ωστόσο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην σε ένα λεπτό. Στο 29′ ο Τσιλιανίδης έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, η χαρά τους όμως κράτησε ελάχιστα. Μιας και με τη σέντρα κιόλας η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει! Ο Σιλά τροφοδότησε με βαθιά μπαλιά τον Κάστρο και εκείνος με μια καρφωτή κεφαλιά έφερε ξανά την ισορροπία στο παιχνίδι στο 30′.

Το 1-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με το δεύτερο μέρος να βρίσκει τον Αστέρα να πιέζει ασφυκτικά για γκολ. Ομως είχε απέναντί του τον εξαιρετικό Ζίβκοβιτς, που έμοιαζε ανίκητος. Στο 75′ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Μανιά σε τετ α τετ, του είπε ξανά όχι σε άλλες δύο προσπάθειες που ακολούθησαν στα επόμενα πέντε λεπτά ενώ στο 89′ αντέδρασε και πάλι εξαιρετικά στην κεφαλιά του Ισνάλντο. Κρατώντας έτσι το 1-1 και δίνοντας στην Ξάνθη έναν πολύτιμο βαθμό, που την διατηρεί αγκαλιά με τον Αστέρα στη βαθμολογία και κρατά παράλληλα και τους δύο, σε τροχιά Ευρώπης.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σελίν (90′ Ματιντά), Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (46′ Ισνάλντο), Κυριακόπουλος (46′ Καλτσάς), Τόνσο, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά (57′ Κασάδο), Μεχία, Καμαρά, Κίκε (73′ Γέντρισεκ), Φασίδης (61′ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.