Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας ζητά η ΚΑΕ Ολυμπιακός στο θέμα που έχει ενσκήψει με τον αποκλεισμό των τεσσάρων Eλλήνων διαιτητών της Euroleague από τους αγώνες της Α1 και τη μη επιστροφή τους, παρά τη σχετική απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι απέστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, και στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ζητώντας να παρέμβουν, προκειμένου να επιστρέψουν στις εγχώριες διοργανώσεις οι διαιτητές Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς, Πέτρος Παπαπέτρου και Γιάννης Φούφης. Παράλληλα, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ θέλει τον πειθαρχικό έλεγχο της ΕΟΚ και της ΚΕΔ.

Ανάμεσα σε άλλα, στη σχετική επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρεται: «Από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, δικαιώθηκε πλήρως η πάγια θέση της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, καθώς κρίθηκε ως μη νόμιμη η παράλειψη των ΕΟΚ/ΚΕΔ να ορίσουν τους διεθνείς διαιτητές Γκόντα, Παπαπέτρου, Φούφη και Κορομηλά στους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, όπως και τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας».

Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν πως η ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν είναι νόμιμη και επομένως θεωρούν άκυρες τις αποφάσεις της «καθόσον, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2725/1999, δεν είναι όλα τα μέλη αυτής διεθνείς διαιτητές».
Ο Ολυμπιακός ζητά: «Την άμεση παρέμβαση των κ.κ. Υφυπουργού Αθλητισμού, Αθλητικού Εισαγγελέα και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, καθώς επίσης και τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο της μη νόμιμης συμπεριφοράς της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ, όπως και τη συμμόρφωσή τους με τις από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από