«Κομβικής σημασίας» χαρακτήρισε τη «μάχη» της Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Να παίξουμε με καρδιά, με θέληση, με πάθος και ψυχή. Να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Περιμένω να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο, να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών μέσα στο γήπεδο». Χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στην ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα. Μόνο 2.000 εισιτήρια έχουν απομείνει προς διάθεση, όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ξεκίνησε λέγοντας: «Έχουμε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για εμάς, ένα παιχνίδι που θέλουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες, ένα παιχνίδι που θέλουμε για να ανακάμψουμε κι ένα παιχνίδι που, και από βαθμολογικής σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Άπαντες στην ομάδα το γνωρίζουν αυτό. Σήμερα θα κάνουμε την τελευταία μας προπόνηση και αύριο την πρωινή, οπότε θα μιλήσουμε και για τις τελευταίες λεπτομέρειες με τους παίκτες: όσον αφορά την τακτική, το πώς πρέπει να παίξουμε. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να παίξουμε με καρδιά, με θέληση, με πάθος και ψυχή. Να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Περιμένω να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο, να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών μέσα στο γήπεδο».

Αναφορικά με το τι έχει βελτιώσει η Φενέρμπαχτσε, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Πόλη στον πρώτο γύρο, αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς η αντίπαλός τους προέρχεται από σερί νικών 5-0, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά απάντησε: «Όντως! Εχει 5 σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, είναι μια ομάδα που ξέρει πώς να παίξει μέσα στο γήπεδο. Έχουν αποκτήσει ομοιογένεια. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να εξουδετερώσουμε τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας, αυτούς δηλαδή που δημιουργούν. Να τους χαλάσουμε τη δημιουργία. Από τη μία και την άλλη πλευρά του παρκέ να επιβάλουμε το ρυθμό μας για να μπορέσουμε να παίξουμε εμείς στην επίθεση όπως θέλουμε. Δηλαδή καλή άμυνα να τους εγκλωβίσουμε και στην επίθεση να διαβάσουμε καλά, να τρέξουμε και να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε εμείς, όχι με τον τρόπο που θέλει η Φενέρ».

Χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου θα παραταχθεί ξανά ο Ολυμπιακός: «Ο Ιωάννης δεν έχει προπονηθεί ακόμη, πονάει και δεν τον υπολογίζω. Είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι έτοιμο το πόδι του για να κάνει, ούτε καν, προπόνηση».

Είναι κριτήριο για την παρουσία στην πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, τα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ στη Μαδρίτη; «Για τη Ρεάλ είναι πολύ μακρινό ακόμη. Για τη Φενέρ, ναι! Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, γι’ αυτό και είπα ότι είναι ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως κάναμε από την αρχή της χρονιάς, και τώρα έχουμε αφοσιωθεί μόνο σε αυτό με τη Φενέρ», απάντησε ο Σφαιρόπουλος.

Όταν του αναφέρθηκε πως ο Ολυμπιακός μοιάζει τελευταία να έχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και φθίνουσα πορεία στην επίθεση, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Νομίζω πως έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το ερώτημα. Διαφωνώ σε αυτό που λέτε. Η ομάδα με τη Μακάμπι έβαλε 90 πόντους, στην Πάτρα έβαλε 90 πόντους. Σίγουρα, όταν δεν παίζουμε καλά, δεν παίζουμε καλά και στην άμυνα και στην επίθεση. Στον Ερυθρό Αστέρα που βάλαμε 80 πόντους χάσαμε το ματς… από την επίθεση το χάσαμε;».