Πορτογάλοι εισαγγελείς ονόμασαν ως «επίσημα ύποπτο» τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, σε μια έρευνα για το σύστημα διαφθοράς στη χώρα που περιλαμβάνει και έναν υψηλόβαθμο δικαστικό, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Μεταξύ των 10 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι 5 κρατούνται από την αστυνομία, περιλαμβάνεται και ο αντιπρόεδρος των «αετών», Φερνάντο Ταβάρες.

Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι η έρευνα επικεντρώθηκε σε «υποψίες για την αθέμιτη παροχή κέρδους ή πιθανώς τη διαφθορά, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη φοροδιαφυγή», αλλά δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Ονομάζοντας κάποιον ως «επίσημα ύποπτο» ή «arguido», είναι μια κατάσταση στο πορτογαλικό νομικό σύστημα, που σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να ανακριθεί σε μια έρευνα, εάν προσκομιστούν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του, ενώ εξακολουθεί να απολαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Μπενφίκα δεν έχουν απαντήσει στις κατηγορίες. Επίσημα η Μπενφίκα ανακοίνωσε μόνο ότι η έρευνα των αρχών δεν σχετίζεται με τον σύλλογο.