Η απόφαση του διαιτητή Θάνου να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα με τον Παναιτωλικό, έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση στο Αγρίνιο υπέρ του Δικεφάλου του Βορρά. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 και τους τρεις πόντους από το πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 87′, σε μια φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Μιχάι και Βαρέλα αλληλοτραβήχτηκαν πριν ακόμα εκτελεστεί το κόρνερ. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο όταν τον είχε πλέον αφήσει ο στόπερ του Παναιτωλικού, αλλά ο Θάνος καταλόγισε πέναλτι. Ηταν μια πολύ αυστηρή απόφαση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και δεν είναι τυχαίο πως οι παίκτες του Παναιτωλικού εξέφρασαν έντονα παράπονα στον Θάνο για τη συγκεκριμένη φάση. Ηταν άλλωστε μια απόφαση που έκρινε το ματς, καθώς ο Πρίγιοβιτς πέτυχε το πρώτο του γκολ μακριά από την Τούμπα και χάρισε στην ομάδα του τρεις σημαντικούς βαθμούς. Το γκολ μπήκε τρία λεπτά πριν από το φινάλε και δεν υπήρχαν τα περιθώρια να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι. Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει πέναλτι νωρίτερα στο ματς, όταν η μπάλα βρήκε στο σώμα και στη συνέχεια στο χέρι του Μιχάι, αλλά ο Θάνος έδειξε να συνεχιστεί το ματς, κρίνοντας πως οι δύο παίκτες ήταν πολύ κοντά και δεν υπήρχε πρόθεση.

Ο Παναιτωλικός έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ο Δικέφαλος του Βορρά είχε μόνο δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, η πρώτη στο ξεκίνημα του ματς και η δεύτερη και καλύτερη με τον Κάμπος στο 45′. Η ομάδα του Αγρινίου είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και είχε μάλιστα πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κλέσιο στο 42′. Ο Πασχαλάκης όμως είπε «όχι» στον παίκτη του Παναιτωλικού. Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο δεύτερο μέρος, ειδικά μετά το 65′.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης οπαδών του ΠΑΟΚ, στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν περίπου 500 φίλαθλοι του Δικεφάλου.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ροντρίγκες (89′ Βακράκος), Μιχάι, Τσοκάνης, Πάουλο, Κλέσιο (68′ Βασιλούδης), Ντίας (81′ Χαντάκιας), Μάζουρεκ, Ρόσα, Μοράρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (77′ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (57′ Μακ), Ελ Καντουρί (21′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

«Νέα πρόκληση»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς πήρε θέση για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, αλλά και για την παρουσία οπαδών του Δικεφάλου του Βορρά στο γήπεδο του Παναιτωλικού, παρά την απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης.

«Η νέα πρόκληση όσων θέλουν να δώσουν το πρωτάθλημα με νομοθετικό διάταγμα δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση και πλέον απλώς ΑΗΔΙΑΖΟΥΜΕ με αυτά που βλέπουμε!

ΥΓ.: Θερμά συγχαρητήρια και στον κ. Βασιλειάδη, του οποίου οι αποφάσεις γίνονται… σεβαστές από την αγαπημένη ομάδα της κυβέρνησης. Και αφού τέλος πάντων δεν μπορεί, ας αφήσει τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

ΥΓ.: Για “πέναλτι τραβηγμένο από τα μαλλιά” γράφουν ακόμα και τα γιουσουφάκια. Ομως αυτό είναι πέναλτι τραβηγμένο από τα μυαλά των μεγάλων ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ…

ΥΓ2: Προσοχή στις παγίδες απόψε στην κατακόκκινη Τρίπολη! Μεγάλη προσοχή!

Πείτε μας “πρώτη φορά αριστεροί” που τα ξέρετε όλα για το ποδόσφαιρο τι θα είχε γίνει αν είχαμε πάρει εμείς αυτό το πέναλτι;;;;» ανέφερε στο facebook ο διευθυντής επικοινωνίας των πρωταθλητών ελλάδας.