«Θα είναι μείζον λάθος εάν η Ελλάδα παρασυρθεί σε σαλαμοποίηση για τη λύση του προβλήματος με τα Σκόπια και δεν υπάρξει μια συνολική λύση ως πακέτο» ήταν η θέση που διατύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στον Βόλο.

Για την κ. Μπακογιάννη «τα Σκόπια είναι ένα θέμα που ταλανίζει την πολιτική σκηνή για 25 χρόνια και είναι ένα βάρος για τη χώρα μας. Το θέμα παραμένει ανοιχτό χάρη στην κυβέρνηση Καραμανλή, με τη θέση του στο Βουκουρέστι, γιατί πέτυχε να διατηρηθεί το ζήτημα ζωντανό τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Ε.Ε.»

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «κακό είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ομοιογένεια για το Σκοπιανό, αφού ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Αμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών διατυπώνουν ο καθένας και μια διαφορετική θέση για το ζήτημα.

»Δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά η ουσία βρίσκεται στις αλυτρωτικές τάσεις από τη γένεση της γειτονικής χώρας. Πρέπει να βρεθεί ένα όνομα erga omnes και μέχρι τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε το θέμα με απίστευτη επιπολαιότητα και μικροπολιτική στόχευση. Εμείς στη Ν.Δ. είμαστε μπετόν-αρμέ».

«Ανησυχώ για την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο»

Οσον αφορά την οικονομία, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «η ΝΔ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα έχει κάποιο μαγικό ραβδί για να τα αλλάξει όλα αλλά ο λαός θα μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του κι οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες θα αισθάνονται την σταθερότητα και σταδιακά θα αλλάξει το κλίμα γενικότερα.

»Στόχος μας είναι η μείωση της φορολογίας, αφού με την υπερφορολόγηση είναι αδύνατον να σταθεί και να επιβιώσει μια σοβαρή επιχείρηση στον τόπο».

Τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η ΝΔ όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση να απολύσει κανέναν δημόσιο υπάλληλο. Αυτά είναι ψέματα του κ. Τσίπρα».

Για την Τουρκία, είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την στάση της στο Αιγαίο και την διακατέχει φόβος, αφού ο Ερντογάν ξεκίνησε και νέο μέτωπο με πόλεμο στην Συρία.

Αναφερόμενη στις κυπριακές προεδρικές εκλογές, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον πρόεδρο Αναστασιάδη «διότι είναι εξαιρετικά πολύτιμος, πρέπει οι Κύπριοι να αναγνωρίσουν τις προσπάθειές του» και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από