Ο Κάρλος Σάινθ ή ματαντόρ όπως είναι το παρατσούκλι του ( που σημαίνει ταυρομάχος), ο παλαίμαχος και πρώην πρωταθλητής στο WRC, δεν κρέμασε ποτέ τα αγωνιστικά του παπούτσια. Ο πιο διάσημος οδηγός αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι τη δεκαετία του ’90 με δύο τίτλους στο προσωπικό του αρχείο, συνεχίζει ακάθεκτος, όπως ένας νέος που θέλει να κατακτήσει τα πάντα. Ο 55χρονος, ισπανικής καταγωγής Κάρλος Σάινθ διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στον πιο σκληροτράχηλο αγώνα του μηχανοκίνητου σπορ, το Ντακάρ, εκεί όπου δοκιμάζονται οι αντοχές πληρωμάτων και αυτοκινήτων. Φέτος ο τολμηρός Σάινθ δεν συμμετείχε μόνο στον πολυήμερο αγώνα αλλά κατάφερε να στεφθεί και νικητής στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Σε έναν αγώνα που ο τερματισμός από μόνος του αποτελεί άθλο 9.000 χιλιομέτρων! Σύμμαχός του στους αμμόλοφους, στα βουνά και τις βραχώδεις περιοχές του Περού, της Βολιβίας και της Αργεντινής, ο συνοδηγός του Λούκας Κρουζ και το Peugeot 3008 DKR. Να σημειωθεί ότι η Peugeot κατέκτησε για 7η φορά το ράλι Ντακάρ στις μόλις οκτώ συμμετοχές της.

«Ηταν ένα δύσκολο ράλι για μένα, ακόμη και από εκείνο της Αφρικής. Οι διαδρομές ήταν πολύ απαιτητικές. Φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον Λούκας. Η ομάδα της Peugeot έκανε φανταστική δουλειά και το 3008DKR Maxi είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει σε rally raids» ανέφερε ο πρώην πρωταθλητής Κάρλος Σάινθ.

Ποιος είναι όμως ο Κάρλος Σάινθ; Ο ισπανός οδηγός διακρίθηκε στο παγκόσμιο ράλι WRC από το 1980 έως και 2005. Να σημειωθεί ότι στην περσινή συμμετοχή του στο Ντακάρ το 2017 είδε τον χάρο με τα μάτια του, όταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Παρά το σοκαριστικό ατύχημα και την απρόσμενη εγκατάλειψη που του άφησε ως εκ θαύματος μερικά μόνο τραύματα, ο Κάρλος Σάινθ όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά επέστρεψε νικώντας κάθε αντίπαλο, κάθε εμπόδιο, κάθε ταλαιπωρία. Η φετινή του νίκη στο Ντακάρ είναι η δεύτερη, αφού είχε κερδίσει τον ίδιο αγώνα και το 2010 με την ομάδα της VW. Εχει τρέξει με τις ομάδες της Ford, της Toyota, της Subaru και της Citroen –με την τελευταία έκλεισε και την καριέρα του στο WRC. Ο Καστιλιάνος έχει παλέψει με τα καλύτερα αγωνιστικά σε 196 αγώνες, έχει ανέβει 97 φορές στο βάθρο, σημειώνοντας 26 νίκες.Γεννήθηκε το 1962 και σε ηλικία 16 ετών γράφτηκε στα ποδοσφαιρικά τσικό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σήμερα, ο γιος του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ συμμετέχει στη Formula1 με την ομάδα της Renault. Λίγο μετά την κατάκτηση του Ντακάρ δήλωσε «Είμαι ο πιο περήφανος γιος στον κόσμο»! Τον βετεράνο οδηγό συνεχάρη και ο Φερνάντο Αλόνσο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Σάινθ.