Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα μαγαζιά καθώς η αγορά έχει μπει στις χειμερινές εκπτώσεις. Σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης: «στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ψυχολογικό θετικό πρόσημο των εορτών και στις χειμερινές εκπτώσεις, ξεπερνώντας τον περυσινό τζίρο του πρώτου διμήνου των 5,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο φέτος κάτι διαφαίνεται να αλλάζει στη ψυχολογία της αγοράς που μας επιτρέπει να προσδοκούμε σταδιακή αύξηση της κατανάλωσης, καλύτερους τζίρους και μία επιτέλους καλύτερη νέα χρονιά για το εμπόριο».

Απεργία από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει κηρύξει πανελλαδική απεργία στο εμπόριο και η απεργιακή συγκέντρωση της ομοσπονδίας είχε προγραμματιστεί στο Εμπορικό Κέντρο «Athens Mall», στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας η απεργία πραγματοποιείται «ενάντια στη συνεχιζόμενη θεσμοθετημένη λειτουργία των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, την οποία όχι μόνο διατήρησε άθικτη η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά τη διεύρυνε σε 6 περιοχές για 32 Κυριακές, όλη την καλοκαιρινή περίοδο».

Συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Παράλληλα η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε 24ωρη απεργία.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση στην Πολίχνη πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.