Σε αναπλήρωση εντός του 2018 των απωλειών τρίτεκνων και πολύτεκνων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Θεανώ Φωτίου, η οποία διευκρίνισε ότι τώρα δεν θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Μετά από την κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στην Βουλή αποσαφηνίστηκε το πλαίσιο αντιμετώπισης των αδικιών που προκαλούνται από τις ρυθμίσεις που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα και από τις οποίες θίγονται τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Η κυρία Φωτίου τόνισε στους δημοσιογράφους ότι τις λεπτομέρειες του τρόπου αναπλήρωσης των απωλειών θα τις επεξεργαστεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα, αναφερθείσα στο συνολικότερο πλαίσιο αλλαγών που περιέχει το πολυνομοσχέδιο είπε ότι 738.000 από τις 800.000 οικογένειες θα δουν αυξήσεις στα επιδόματά τους, ενώ για τις περικοπές είπε ότι «μπορεί να έχει και κάποιες απώλειες, όμως θα τις αντιμετωπίσουμε εντός του 2018 που θα είναι αφιερωμένο σε πολιτικές για το παιδί», χαρακτηρίζοντας «λάθος αίσθημα καταστροφολογίας» την κριτική που ακούγεται.

Στην σύσκεψη, η οποία είχε στόχο την εξέυρεση λύσεων οι οποίες θα ρυθμίζουν τις αδικίες που υπάρχουν στα οικογενειακά επιδόματα, συμμετείχαν διάφοροι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική επιστολή απέστειλε στον πρωθυπουργό η βουλευτής του κόμματος Γεωργία Γεννιά (ανήκει στην κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά), ενώ πολλοί βουλευτές στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τάσσονταν υπέρ των βελτιώσεων.

Λάμπρος Σταυρόπουλος