Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αποστολή, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει εκτός έδρας της Νουμάνθια με 3-0 και να «καθαρίσει» από το πρώτο κιόλας ματς την υπόθεση πρόκριση στους προημιτελικούς του Copa del Rey. Ο Μπέιλ στο 35΄ με πέναλτι άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσουν άλλα δύο γκολ στα τελευταία 2 λεπτά από τους Μαγιοράλ (πέναλτι) και Ισκο.

Σημαντικότατο βήμα πρόκρισης έκανε και η Λεβάντε μετά το 2-1 στην Βαρκελόνη επί της Εσπανιόλ, η οποία, μάλιστα, προηγήθηκε στο 28΄ με τον Μορένο. Η ομάδα από την Βαλένθια, όμως, «απάντησε» στο 38΄ με το πέναλτι του Μοράλες και στο 74΄ με τον Ίβι έκανε την ολική ανατροπή στην αναμέτρηση (2-1).

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους «προημιτελικούς» του Copa del Rey απόκτησαν Μπαρτσελόνα και Λεγκανές. Η «Μπαρτσα» μπορεί να μην πέρασε από το Βίγκο (1-1), αλλά το σκολ του Χοσέ Αρνάιθ στο 15΄ ίσως αποδειχθεί «χρυσό» στη ρεβάνς του «Κάμπ Νόου». Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 31΄ με τον Σίστο κι ελπίζουν ότι θα κάνουν τη ζημιά στη Βαρκελόνη.

Με τον Δημήτρη Σιόβα στην ενδεκάδα (έπαιξε σε όλο το 90λεπτο) η Λεγκανές επικράτησε με 1-0 της Βιγιαρεάλ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Αμραμπάτ στο 49΄.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»:

Γέιδα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-4

Φορμεντέρα-Αλαβές 1-3

Κάντιθ-Σεβίλη 0-2

Λας Πάλμας-Βαλένθια 1-1

Θέλτα-Μπαρτσελόνα 1-1

Λεγανές-Βιγιαρεάλ 1-0

Νουμάνθια-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Εσπανιόλ-Λεβάντε 1-2