Η Λίβερπουλ διαπιστώνοντας τη μεγάλη επιθυμία του Κουτίνιο να φορέσει την φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλάζει στάση, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα As και εμφανίζεται πλέον ανοικτή σε κάθε πιθανότητα: να τον πουλήσει τον Ιανουάριο ή να συμφωνήσει σε μια μεταγραφή για το καλοκαίρι. Η ανανέωση του συμβολαίου του είναι η λιγότερο εφικτή προοπτική από τις επιλογές επειδή είναι σαφές ότι ο παίκτης θέλει να φύγει και επιπλέον, γιατί η Μπαρτσελόνα τον έχει, μαζί με τον Γκριζμάν, ως προτεραιότητες για το 2018.

Όπως ανέφερε η Sport, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ βρίσκονται, ήδη, σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό.Σημειώνει, πάντως, πως οι επαφές μεταξύ των δύο ομάδων γίνονται έμμεσα, μέσω των μάνατζερ του 25χρονου με τους «κόκκινους» να περιμένουν την τελική συμφωνία, για να συναντηθούν με τους «μπλαουγκράνα». Η Λίβερπουλ θέλει 150 εκατ ευρω, η Μπαρτσελόνα προσφέρει 130 και οι συζητήσεις για να βρεθεί λύση συνεχίζονται.

Όπως σημειώνουν οι Ισπανοί, η Μπαρτσελόνα, θα προσπαθήσει να πουλήσει μέχρι και οκτώ παίκτες πριν από την επόμενη σεζόν για να χρηματοδοτήσει την άφιξη των Κουτίνιο και Γκριζμάν.