Οι αρχές του Μπαχρέιν κάλεσαν τη Δευτέρα τους πολίτες της χώρας να μην επισκεφθούν το Ιράν «για κανέναν λόγο», εξαιτίας των διαδηλώσεων και των επεισοδίων που σημειώνονται από την περασμένη εβδομάδα στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν ζητά επίσης από τους πολίτες που βρίσκονται ήδη στο Ιράν να φύγουν από τη χώρα αυτή άμεσα.

Οπως αναφέρει, η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια είναι «ασταθής», ενώ σημειώνονται «ταραχές σε ευρεία κλίμακα» και «σοβαρές βίαιες ενέργειες».

Οι σιίτες μουσουλμάνοι, που αποτελούν την πλειονότητα των κατοίκων του Μπαχρέιν, επισκέπτονται συχνά το Ιράν κυρίως για θρησκευτικούς λόγους.

Η σουνιτική δυναστεία που κυβερνά το βασίλειο του Μπαχρέιν κατηγορεί το Ιράν ότι υποκινεί ταραχές στη χώρα, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται κατηγορηματικά.

Το Μπαχρέιν είναι η πρώτη χώρα του Κόλπου που εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για το Ιράν όπου τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες σε βίαια επεισόδια, στο περιθώριο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.