Για δεύτερη φορά μέσα στο 2017 ο Νίκλας Χουλτ κατέθεσε προσφυγή εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τούτη την ώρα, ωστόσο, τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, αφού το οικονομικό ζωνάρι έχει σφίξει για τα καλά στο Τριφύλλι.

Το καλοκαίρι ο σουηδός αριστερός μπακ είχε αποσύρει την προσφυγή, όταν ο Παναθηναϊκός τον δελέασε με νέο συμβόλαιο. Ο παίκτης εξασφάλισε αύξηση αποδοχών από τις 350.000 στις 500.000 ευρώ για καθεμία από τις περιόδους 2017-18, 2018-19 και προστέθηκε μία ακόμη σεζόν (2019-2020) με 600.000 ευρώ!

Τώρα όμως δεν μπορεί ούτε ως ανέκδοτο να ρίξει τέτοια χαρτιά στο τραπέζι του πόκερ η ΠΑΕ.

Οπότε ακόμη κι αν αντέδρασε στην προσφυγή με (εκπρόθεσμη) πληρωμή της δόσης του Οκτωβρίου (η πλευρά του παίκτη υποστήριζε ότι μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε δει στον λογαριασμό του τις 75.000 ευρώ) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Χουλτ θα υπαναχωρήσει ξανά.

Κοντοζυγώνει άλλωστε και η δόση των 125.000 ευρώ της 30ής Δεκεμβρίου 2017… Αν πληρωθεί και αυτή ενδέχεται να αποσυρθεί η προσφυγή που ορίστηκε να εκδικαστεί τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, με τον Σουηδό να διεκδικεί 370.000 ευρώ συνυπολογίζοντας την αποζημίωση.

Υπάρχει, πάντως, η εκτίμηση ότι θα καθήσουν νωρίτερα στο ίδιο τραπέζι η ΠΑΕ και ο μάνατζερ Μάρτιν Νταλίν. Και δεν αποκλείεται –αναφέρουν ορισμένες πηγές –να αρκεστεί ο παίκτης στα δεδουλευμένα (200.000 ευρώ) και στην ελευθερία του για να περιορίσει την οικονομική αιμορραγία της ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, την πόρτα της εξόδου είναι πιθανό να ανοίξουν δύο ακόμη ποδοσφαιριστές. Για την ακρίβεια, αναμένεται να διακοπεί ο δανεισμός του Οσκαρ Χίλιεμαρκ από την Τζένοα και του Γιακούμπα Σιλά (απουσίαζε από τη χθεσινή προπόνηση) από τη Ρεν.

Προσφυγή ως γνωστόν έχει καταθέσει και ο Γιώργος Κουτρουμπής, ενώ ο Αντρές Τσάβες είναι άφαντος μετά το ταξίδι στην Αργεντινή. Παράλληλα, αναμένεται να πωληθεί ο Ροντρίγκο Μολέδο και παραμένει ανοικτό το θέμα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος ενδέχεται να ενταχθεί στην Μπενφίκα (κλεισμένη μεταγραφή) το καλοκαίρι αντί τον Ιανουάριο του 2018.

Οικονόμου και Μπόμαν

Συνεχίζει να αποδυναμώνεται το ρόστερ του Παναθηναϊκού, που σημειωτέον κατετάγη 11ος στη λήξη του πρώτου γύρου. Προοπτική ενίσχυσης διαφαίνεται με την προχωρημένη περίπτωση του Βαγγέλη Οικονόμου (στόπερ και αριστερό μπακ), ενώ σουηδικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται για τον 29χρονο επιθετικό (ελεύθερος από Γκέτεμποργκ) Μίκαελ Μπόμαν.