Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μια αγορά στη δυτική Υεμένη από επιδρομή που αποδίδεται στις αεροπορικές δυνάμεις του συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία που πολεμά τους αντάρτες Χούτι στη χώρα, δήλωσαν την Τετάρτη τοπικές πηγές.

Από τα πλήγματα αυτά, τα οποία έγιναν χθες στην περιοχή Αλ Χάιμα, στη βορειοανατολική πόλη Τάιζ, έχασαν επίσης τη ζωή τους 11 αντάρτες και τραυματίστηκαν 16 άμαχοι, σύμφωνα με τους κατοίκους και έναν αξιωματούχο της τοπικής διοίκησης που είναι πιστή στην κυβέρνηση.

Η Τάιζ, μια μεγάλη πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης, ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, αλλά βρίσκεται περικυκλωμένη από αντάρτες.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πλήγμα οφείλεται σε λάθος. Αυτό έγινε σε μια περιοχή στην οποία ο συνασπισμός προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο “μια εξέγερση του πληθυσμού” κατά των ανταρτών Χούτι.

Οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τη Σαουδική Αραβία επεμβαίνουν σε υποστήριξη των δυνάμεων του Χάντι, τον οποίο αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, και κατά των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος του βορείου τμήματος της χώρας, αλλά από το 2014 και την πρωτεύουσα Σαναά.

Σε περισσότερους από 60 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο και την Κυριακή από τις μάχες και τις επιδρομές που έγιναν στη χώρα, σύμφωνα με έναν απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα τα Χριστούγεννα από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και υπευθύνους των νοσοκομείων.

Η σύγκρουση στην Υεμένη έχει εξάλλου στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλοί άμαχοι, μετά τον Μάρτιο του 2015 οπότε επενέβη ο αραβικός συνασπισμός δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. O συνασπισμός αυτός υπολογίζει σε 11.000 τους αντάρτες Χούτι που έχει σκοτώσει.