Στη φυλακή θα έπρεπε να βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τα τέσσερα φορολογικά εγκλήματα στα οποία έχει υποπέσει, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, υποστήριξε στο δικαστήριο ο επικεφαλής της Κεντρικής Μονάδας Συντονισμού του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών σε θέματα φορολογικού εγκλήματος.

Η εφημερίδα «Ελ Μούντο» εξασφάλισε την κατάθεση του Καριδάδ Γκόμεθ Μουρέλο στο δικαστήριο Ποθουέλο ντε Αλαρκόν στη δίκη του Κριστιάνο Ρονάλντο, στις 7 Δεκεμβρίου, και τα όσα ανέφερε θα προκαλέσουν τριγμούς στην ισπανική κοινωνία.

Το ποσό που φοροαπέφυγε ο CR7 μαζί με τις προσαυξήσεις και τους τόκους αγγίζει τα 14,7 εκατ. ευρώ. «Ειλικρινά, έχουμε ανθρώπους στη φυλακή για ποσό 125.000 ευρώ» κατέθεσε ο Καριδάδ Γκόμεθ Μουρέλο. Το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ήταν καταπέλτης εναντίον του πορτογάλου άσου.

Τον κατηγόρησε για «αδιαφάνεια» και πως, σύμφωνα με το «σενάριο» του Ρονάλντο, οι Αρχές δεν θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν την οφσόρ εταιρεία Tollin Associates, την οποία χρησιμοποίησε για την απόκρυψη των εσόδων από την πώληση των δικαιωμάτων της εικόνας του.